ПРАВИЛЬНІ МАНТИ з бараниною

Ті, хто хоч раз їв правильні манти, потім ніколи не їстиме заморожений напівфабрикат з сусіднього магазину. Адже манти & ndash; це не тільки смачна їжа, це подія. Спочатку їх потрібно приготувати, а потім ще майже годину чекати, вдихаючи п'янкий аромат, який розноситься з мантишници по всьому будинку. І ось коли вже через це запаху немає сил чекати і терпіти, готові манти перекладають на блюдо. І тоді, обпікаючи руки, можна відкусити перший шматочок.

 ПРАВИЛЬНІ МАНТИ з бараниною

ПРАВИЛЬНІ МАНТИ з бараниною

Інгредієнти

Для начинки:

  • 400 г баранини
  • 200 г курдючного жиру
  • 2 великі цибулини
  • 1 ч. л. меленої зіри
  • сіль
  • мелений чорний перець

Для тіста:

  • 2 склянки борошна
  • 100 мл холодної води
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. солі

Додатково:

  • рослинне масло для змазування мантишници
  • розтоплене вершкове масло
  • сметана або катик
  • часник

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ПРАВИЛЬНІ МАНТИ з бараниною

Розріжте м'ясо на тонкі скибочки товщиною 5 мм, потім на смуги такої ж ширини і нарешті на маленькі кубики. Так само наріжте курдючний жир. Крок 2

ПРАВИЛЬНІ МАНТИ з бараниною

Очистіть цибулю і наріжте дуже маленькими кубиками. Покладіть цибулю в миску, трохи посоліть і розімніть, щоб виділився сік. Змішайте м'ясо з цибулею, посоліть, поперчіть, приправте зирой. Залиште, поки готується тісто. Крок 3

ПРАВИЛЬНІ МАНТИ з бараниною

Просійте борошно в велику миску, зробіть в центрі поглиблення. Змішайте яйце з сіллю і холодною водою і вилийте в поглиблення. Почніть замішувати тісто виделкою, підсипаючи борошно з країв до центру. Коли вся рідина змішається з борошном, почніть вимішувати тісто руками, поки воно не стане пружним і еластичним. Скачайте тісто в кулю, загорніть в плівку і приберіть в холодильник мінімум на 1 год. Крок 4 Розкачайте тісто в тонкий пласт товщиною 2 мм і наріжте на квадрати зі стороною 12 см. Крок 5

ПРАВИЛЬНІ МАНТИ з бараниною

У центр кожного квадрата викладіть приблизно по 1,5 ст. л. начинки. Зберіть куточки тесту зверху і защіпніте, потім заліпити бічні отвори з чотирьох сторін – вийде квадрат зі швами «хрестом». З'єднайте попарно кінчики чотирьох кутів – зверху шви будуть нагадувати вісімку. Крок 6

ПРАВИЛЬНІ МАНТИ з бараниною

Підготуйте пароварку або мантишніца. Змастіть кошика рослинним маслом (якщо використовуєте бамбукову пароварку, то краще підкладати під манти шматочки нарізаної моркви – так манти НЕ пристане до дна. Викладіть манти в кошики на невеликій відстані один від одного і встановіть кошика на підставу з киплячою водою. Накрийте кришкою і готуйте 40 хв. Крок 7 Вимкніть вогонь і залиште манти в кошику на 3-5 хв., щоб трохи підсохли тісто – так їх буде легше перекласти на блюдо. Перекладіть манти на блюдо і змастіть розтопленим маслом. Подавайте зі сметаною або катиком, змішаним з дрібно рубаним часником. до речі

Щоб було простіше нарізати & shy; м'ясо і курдючний жир, покладіть їх у морозильник за 30 хв. до початку приготування.

0/5 (0 Reviews)