Інгредієнти
- перець духмяний горошком – 1 ст.л.
- ялівець – 5 ягід
- цибуля середнього розміру – 3-4 стебла (тільки зелена частина)
- майонез – 150 г
- перець чорний горошком – 1 ст.л.
- яблука – 6 великих зелених
- кардамон мелений – 3 коробочки
- карбонат пісний – 1-1,3 кг
- сало солоне – 300 г
- хрін вершковий – 2 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Ялівець, перці і кардамон потовкти у ступці. Щіпку суміші щільно загорнути в плівку. Решта сумішшю натерти карбонад з усіх боків, загорнути в плівку і помістити в холодильник на добу.
Потім вийняти, довести до кімнатної температури. Злегка підморожене сало нарізати тонкими великими скибками. Накрити карбонад зверху салом, укладаючи скибки внахлест. Порей промити, довільно порубати, викласти в деко, на нього укласти карбонад. Навколо викласти наколоті виделкою з усіх боків яблука.
Поставити в розігріту до максимуму духовку, відразу зменшити температуру до 170 & deg; С, запікати з розрахунку 20 хв. на півкіло м'яса плюс ще 20 хв. на весь шматок (яблука вийняти через 30 хв.). Кілька разів полити м'ясо соком, що утворюється, потім вийняти і повністю остудити.
Яблука очистити від шкірки і серцевини, розім'яти виделкою, додати відкладену щіпку спецій, перемішати, повністю остудити. Змішати з майонезом і хріном, охолодити. Подавати до нарізання тонкими скибками карбонаду.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!