ПРЯНИЙ карбонади з яблучним МАЙОНЕЗОМ

Інгредієнти

  • перець духмяний горошком – 1 ст.л.
  • ялівець – 5 ягід
  • цибуля середнього розміру – 3-4 стебла (тільки зелена частина)
  • майонез – 150 г
  • перець чорний горошком – 1 ст.л.
  • яблука – 6 великих зелених
  • кардамон мелений – 3 коробочки
  • карбонат пісний – 1-1,3 кг
  • сало солоне – 300 г
  • хрін вершковий – 2 ч.л.

Покроковий рецепт приготування

Ялівець, перці і кардамон потовкти у ступці. Щіпку суміші щільно загорнути в плівку. Решта сумішшю натерти карбонад з усіх боків, загорнути в плівку і помістити в холодильник на добу.

Потім вийняти, довести до кімнатної температури. Злегка підморожене сало нарізати тонкими великими скибками. Накрити карбонад зверху салом, укладаючи скибки внахлест. Порей промити, довільно порубати, викласти в деко, на нього укласти карбонад. Навколо викласти наколоті виделкою з усіх боків яблука.

Поставити в розігріту до максимуму духовку, відразу зменшити температуру до 170 & deg; С, запікати з розрахунку 20 хв. на півкіло м'яса плюс ще 20 хв. на весь шматок (яблука вийняти через 30 хв.). Кілька разів полити м'ясо соком, що утворюється, потім вийняти і повністю остудити.

Яблука очистити від шкірки і серцевини, розім'яти виделкою, додати відкладену щіпку спецій, перемішати, повністю остудити. Змішати з майонезом і хріном, охолодити. Подавати до нарізання тонкими скибками карбонаду.

0/5 (0 Reviews)