РАГУ З цесарки з печерицями та ньокк

РАГУ З цесарки з печерицями І ньокк

Інгредієнти

  • 1 цесарка
  • 400 г готових ньокк з картоплі
  • 600 г середніх шампіньйонів, краще коричневих
  • 1 великий корінь селери
  • 2 середні червоні картоплини
  • 3 середні морквини
  • 8 невеликих цибулин шалот
  • 150 мл сухого білого вина
  • топлене масло
  • 0,5 ч. л. свежемолотого запашного перцю щіпка свеженатертого мускатного горіха сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розріжте цесарку на порційні шматки, натріть сіллю перцем. У великій каструлі з товстим дном розігрій-ті приблизно 2,5 ст. л. топленого масла. Обсмажте кускіцесаркі на середньому вогні з усіх боків до рум'яної скоринки, перекладіть на велику тарілку Крок 2 У печериць видаліть ніжки (вони тут не знадобляться), капелюшки протріть серветкою. Зробіть на капелюшках зверху неглибокі хрестоподібні надрізи і обсмажте в тій же каструлі, де смажилася цесарка, до рум'яної скоринки. Перекладіть гриби до цесарки на тарілку Крок 3 Очистіть селера, шалот і моркву. Картопля вимийте щіткою. Наріжте овочі приблизно однаковими великими шматками (шалот можна залишити цілим). Додаючи в каструлю топлене масло, порціями обсмажте овочі – також до рум'яної скоринки. Крок 4 Складіть в каструлю цесарку, на неї викладіть гриби, зверху – обсмажені овочі. У невеликій каструльці змішайте 2 склянки води і вино з мускатним горіхом, запашним перцем і сіллю, доведіть до кипіння, влийте в каструлю з цесаркою. Щільно накрийте кришкою, на сильному вогні, дайте закипіти, зменшіть вогонь до мінімуму, готуйте 1 годину 15 хвилин. Крок 5 По після 1 години 15 хвилин відкрийте кришку каструлі з цесаркою – там повинно зберегтися деяка кількість рідини (якщо немає, влийте трохи води, змішаної з вином). Додайте ньокки, перемішайте. Закрийте каструлю кришкою і готуйте 15-20 хвилин. Подавайте негайно. Господині на замітку

Ньокки можна приготувати і вдома з товченого запеченої картоплі, змішаного з яйцем і борошном.

0/5 (0 Reviews)