Інгредієнти
- 1,2 кг свинячого окосту
- 1 стебло цибулі-порею
- 5 ягід ялівцю
- 200 мл білого сухого вина
- 30 г вершкового масла
- 1 жовток для змазування
- сіль, перець за смаком
Для тіста:
- 200 г борошна
- щіпка цукру
- щіпка солі
- 100 г вершкового масла
- 2 ст. л. сметани
- 1 яйце
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Борошно просіяти в чашу кухонного комбайна, додати сіль, цукор і нарізане шматочками вершкове масло.
Збивати 5 хв. Продовжуючи збивати, додати яйце і сметану. Викласти тісто на присипану борошном робочу поверхню. Вимішувати 30 сек. легкими рухами від країв до центру.
Скачати тісто в кулю, потім руками розім'яти в товсту корж. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 15-20 хв. Крок 2
М'ясо вимити, обсушити. Лук вимити, видалити верхні листки, залишивши стебло діаметром приблизно 2,5-3 см.
Решта листя нарізати великими шматками.
Тонким ножем зробити в м'ясі проріз по всій довжині шматка. Просунути в нього стебло цибулі-порею. Крок 3
Ягоди ялівцю розчавити. Розігріти в сковороді олію, додати ялівець. Обсмажити м'ясо на середньому вогні, по 4 хв. з кожного боку.
Влити вино, покласти залишилися листя порею, накрити кришкою і готувати 15 хв. Один раз м'ясо перевернути, потім викласти на паперові серветки і обсушити. Крок 4
Тісто розкачати на присипаної борошном поверхні в тонкий прямокутний пласт короткою стороною до себе. Підрівняти краю. Крок 5
Зробити зверху і знизу паралельні розрізи шириною 2,5 см, не доходячи до центру пласта приблизно 20 см. Викласти в центр м'ясо і загорнути вийшли смужки через одну справа наліво і зліва направо. Повинна вийти плетінка, як на наступному знімку. Крок 6
Змастити тісто жовтком. Запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 30 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!