Інгредієнти
- 15 помідорів чері
- 100 г тонких скибочок брезаолу або пармской шинки
- 100 г сиру Манчі або іншого твердого сиру
- 1 качанчик радіккіо
- невеликий пучок руколи
- жменю свіжого листя базиліка
- 2 зубчики часнику
- бальзамічний оцет
- оливкова олія «екстра вірджин»
- морська сіль
- мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Дрібно наріжте часник. Черрі розріжте на половинки і злегка натисніть на них зворотною стороною виделки. З'єднайте в мисці помідори разом з соком, часник, базилік, трохи оливкового масла, сіль і перець.
Помийте і обсушіть листя Радик і руколи, нарвіть їх руками. Сир розламайте на невеликі шматочки, допомагаючи собі кінчиком ножа. Крок 2
Розкладіть по тарілках помідорову суміш, зверху покладіть підготовлені салатні листя, а потім розподіліть скибочки брезаолу і сиру. Збризніть салат оливковою олією і бальзамічним оцтом.
Рада гастроному
В середині або в кінці літа, коли на ринках з'являються солодкі й ароматні помідори сорту бичаче серце, має сенс використовувати в цьому салаті саме їх. Купуйте найбільші помідори, але майте на увазі, що у них зазвичай дуже жорстка серцевина – її слід без жалю вирізати і викинути. Господині на замітку
Цей салат & ndash; яскравий приклад глобалізації. Брезаола і пармська шинка & ndash; це сиров'ялені італійські м'ясні делікатеси, а овечий сир Манчі роблять в Іспанії. Загалом, не знаємо, так чи жахливий цей процес, як його малюють антиглобалісти …
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!