Інгредієнти
- невеликий качан капусти – 1 шт.
- свіжі шампіньйони – 300 г
- сушені білі гриби – 2-3 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- варено-копчена шинка – 200 г
- чорнослив без кісточок – 1 жменя
- петрушка – 4 гілочки
- лавровий лист – 1 шт.
- рослинне масло – 4 ст. л.
- сіль
- перець
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Сушені гриби залити 1 л окропу і залишити на 30 хв., потім відкинути на сито і дрібно нарізати. Настій процідити. Капусту очистити від верхніх грубих листя, розрізати на 4 частини і тонко нашаткувати, видаливши качан. Злегка присипати сіллю і перетерти руками до появи першого соку. Крок 2
Цибулю і моркву очистити і подрібнити. Печериці вимити, обсушити і нарізати тонкими пластинами. Шинку нарізати соломкою. У сковороді розігріти 1 ст. л. масла і обсмажити печериці до повного випаровування всієї рідини. Зняти з вогню. Крок 3
Розігріти в каструлі рослинне масло і обсмажити цибулю і моркву, 4 хв. Покласти капусту і готувати, час від часу помішуючи, 5 хв. Влити грибний настій і ще 500 мл гарячої води, довести до кипіння. Додати в щі обсмажені печериці, білі гриби і шинку, варити 10 хв. Крок 4
Покласти промитий чорнослив і варити ще 10 хв. Зняти з вогню, додати сіль, перець, подрібнену петрушку і лавровий лист. Накрити кришкою і дати настоятися 15-20 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!