Свиняча шия – дуже вдалий м'ясо для шашлику. Маринад додасть шашлику & nbsp; & nbsp; додатковий смак і гостроту. Але необов'язково готувати якийсь складний маринад, досить стандартного набору – ріпчаста цибуля, рослинна олія, сіль, перець і трохи води, краще & nbsp; – газованої.
Інгредієнти
- свинина, шия – 1200 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- сіль каменная- 10 г
- перець чорний мелений – 5 г
- рослинне масло – 40 мл
- газована питна вода – 120 мл
- вірменський лаваш – 1 шт.
- помідори бакинські – 200 г
- огірки – 200 г
- червоний ріпчаста цибуля – 1 шт
- кріп, листя – 10 г
- соус Сацебелі для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 М'ясо нарізати квадратними шматками (по 50-60 г), додати нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, сіль, перець, газовану воду і рослинне масло. Залишити маринуватися не менше 6 годин. Крок 2 Обтрусити м'ясо від маринаду і нанизати шматки на шампури якомога щільніше. Смажити на вугіллі, часто перевертаючи, приблизно 20 хв. Перед подачею дати м'ясу «відпочити» на шампурах 5-7 хв. Крок 3 На дерев'яну дошку викласти шашлик і нарізані інгредієнти: лаваш, помідори, огірки та цибулю. Овочі і шашлик посипати рубаним кропом. Подавати з соусом Сацебелі. До речі
Рецепт надано Русико Шаматава, шеф-кухарем ресторану джонджолі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!