Готову свинячу лопатку розділіть на порції по & nbsp; 200, & nbsp; 300 & nbsp; або 400 & nbsp; г & nbsp; & ndash; в & nbsp; залежно від звичайної кількості їдців за столом & nbsp; & ndash; і & nbsp; розкладіть по зіплок- пакетам з & nbsp; застібками або банкам. Зберігайте в & nbsp; холодильнику до & nbsp; 7 & nbsp; днів або заморозьте на термін до & nbsp; трьох місяців при & nbsp; температурі вище & ndash; 18 & deg; С або & nbsp; до & nbsp; півроку при температурі & ndash; 20 … & ndash; 24 & deg; С. Розморожуйте свинину в & nbsp; мікрохвильовці або & nbsp; на & nbsp; сковороді з & nbsp; додаванням рідини.
Інгредієнти
- 1 ціла свиняча лопатка з шкірою вагою приблизно 3,5 кг без кістки або до 5 кг з кісткою
- по 2,5 ст. л. солі середнього помолу і коричневого цукру
- 2 ст. л. суміші мелених спецій (наприклад, зіра, кориця, паприка, запашний і чорний перець, коріандр, куркума)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 240 ° С. Змішайте сіль, цукор і спеції до однорідності. Крок 2
Покладіть лопатку на дошку шкірою вгору. Візьміть дуже гострий ніж з тонким лезом і надсекіте шкіру навскоси, не прорізаючи м'ясо, паралельними смужками шириною 3 см. Крок 3 Поверніть дошку з лопаткою на 90 ° і надсекіте такими ж смужками, перпендикулярними першим, такої ж ширини. У вас вийшла діагональна «сітка». Крок 4
Натріть шкіру сумішшю спецій, солі та цукру, особливо ретельно втираючи її в розрізи. Крок 5 Залишилася сумішшю натріть м'ясо знизу. Покладіть м'ясо шкірою вгору на решітку, встановлену в листі. Крок 6
поставте м'ясо в духовку. Через 30 хв. зменшіть температуру до 130 ° С і запікайте м'ясо 5 ч, якщо воно без кістки і 6 ч – з кісткою. В кінці збільште температуру до 230 ° С на 10 хв., Щоб шкіра стала більш хрусткою. Крок 7
Перекладіть м'ясо на блюдо і дайте йому постояти 30 хв. (За цей час можна з'їсти шкіру). Процідіть накопичилася в листі суміш соку і жиру, обов'язково збережіть її. Крок 8
Видаліть з лопатки залишки шкіри і руками розберіть м'ясо на волокна. Складайте м'ясо в глибоку миску. Крок 9
Між волкна м'яса вам будуть потрапляти шматочки жиру і сполучної тканини. Викладайте їх на дошку – і потім дрібно порубати важким ножем. Крок 10
Змішайте в мисці м'ясні волокна, рубану сполучну тканину і проціджений сік з жиром (без їх додавання м'ясо в результаті буде сухим) і перемішайте. Готово!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!