Що Росія без щей? Ломоносов в Марбурзі марив ними в оточенні & quot; разносольной німецької всячини & quot ;. Фонвізін з гидливістю відкидав брудні серветки італійського громадського харчування, дивувався & quot; мерзенної дім кухарів латинян & quot; і сумував за щам.
Інгредієнти
- лавровий лист (маленький) – 2 шт.
- квашена капуста – 500 г
- сіль – за смаком
- 2,5 л бульйону зі свинини
- борошно – 1 ст.л.
- горіх мускатний
- масло вершкове – 1 ст. л.
- 2 головки цибулі
- часник – 1 зубчик
- 0,5 склянки капустяного розсолу
- 15 шт. чорносливу
- морква – 1 шт
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 < p>
Зварити бульйон зі свинини. М'ясо вийняти, зняти з кістки, нарізати невеликими кубиками. Бульйон процідити. Крок 2
Лук очистити, нарізати півкільцями. Морква очистити, вимити, нарізати соломкою. Чорнослив промити, нарізати тонкою соломкою. Часник очистити, подрібнити. Крок 3
На сковороді розігріти вершкове масло, викласти свинину, обсмажувати на середньому вогні 2 хв. Додати цибулю і моркву і смажити ще 3 хв., Помішуючи. Крок 4
Всипати борошно, ретельно перемішати, готувати 1 хв. Влити в сковороду проціджений капустяний розсіл, дати закипіти. Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 5 хв. Зняти з вогню і дати настоятися ще 5 хв. Крок 5
Бульйон довести до кипіння. Квашену капусту віджати, викласти в бульйон, варити 15 хв. Крок 6
У щі додати м'ясо з овочами, часник, чорнослив, лавровий лист, сіль, перець, мускатний горіх. Довести до кипіння, варити 5-7 хв. Зняти з вогню і залишити під кришкою на 10 хв.
Подавати зі сметаною.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!