Щі з кислою капустою

Що Росія без щей? Ломоносов в Марбурзі марив ними в оточенні & quot; разносольной німецької всячини & quot ;. Фонвізін з гидливістю відкидав брудні серветки італійського громадського харчування, дивувався & quot; мерзенної дім кухарів латинян & quot; і сумував за щам.

Щі З кислою капустою

Інгредієнти

  • лавровий лист (маленький) – 2 шт.
  • квашена капуста – 500 г
  • сіль – за смаком
  • 2,5 л бульйону зі свинини
  • борошно – 1 ст.л.
  • горіх мускатний
  • масло вершкове – 1 ст. л.
  • 2 головки цибулі
  • часник – 1 зубчик
  • 0,5 склянки капустяного розсолу
  • 15 шт. чорносливу
  • морква – 1 шт

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 < p> Щі з кислою капустою

Зварити бульйон зі свинини. М'ясо вийняти, зняти з кістки, нарізати невеликими кубиками. Бульйон процідити. Крок 2

Щі з кислою капустою

Лук очистити, нарізати півкільцями. Морква очистити, вимити, нарізати соломкою. Чорнослив промити, нарізати тонкою соломкою. Часник очистити, подрібнити. Крок 3

Щі з кислою капустою

На сковороді розігріти вершкове масло, викласти свинину, обсмажувати на середньому вогні 2 хв. Додати цибулю і моркву і смажити ще 3 хв., Помішуючи. Крок 4

Щі з кислою капустою

Всипати борошно, ретельно перемішати, готувати 1 хв. Влити в сковороду проціджений капустяний розсіл, дати закипіти. Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 5 хв. Зняти з вогню і дати настоятися ще 5 хв. Крок 5

Щі з кислою капустою

Бульйон довести до кипіння. Квашену капусту віджати, викласти в бульйон, варити 15 хв. Крок 6

У щі додати м'ясо з овочами, часник, чорнослив, лавровий лист, сіль, перець, мускатний горіх. Довести до кипіння, варити 5-7 хв. Зняти з вогню і залишити під кришкою на 10 хв.

Подавати зі сметаною.

0/5 (0 Reviews)