Збірна м'ясна солянка класична схожа на конструктор: ви поєднуєте кілька, здавалося б, абсолютно різних елементів і в результаті виходить щось дуже навіть гармонійне. Та й взагалі це блюдо, як і багато інших, народилося, що називається, не від хорошого життя: люди таким чином просто намагалися реалізувати залишки їжі. Заморськими оливками і каперсами солянка збагатилася значно пізніше. Візьмемо приклад з наших предків і ми. Заглянемо в холодильник і додамо в класичну збірну м'ясну солянку все копченості, що є, сосиски, шинку і навіть банальне відварне м'ясо. І не забудьте про лимончика! & Nbsp; До речі, майте на увазі, що цей суп з приємною & nbsp; кислинкою & nbsp; відмінно лікує не тільки від похмілля, але і від застуд!
Інгредієнти
- яловичі або курячі кістки для бульйону – 250 г
- яловичина – 200 г
- морква середнього розміру – 1 шт.
- цибулини середнього розміру – 2 шт.
- масло вершкове – 1 ст. л.
- борошно – 1 ст. л.
- паста томатна – 2 ст. л.
- солоні огірки – 2 шт.
- каперси – 20 г
- ковбаски мисливські – 2 шт.
- сік 1/2 лимона
- лист лавровий – 3 шт.
- оливки без кісточок – 7 шт.
- варена шинка – 100 г
- сіль, перець горошком – за смаком
Для подачі:
- сметана
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Приготуйте бульйон для збірної солянки. М'ясо та кістки промити, покласти в каструлю, залити 2 л холодної води і довести до кипіння. Зняти піну, додати очищені моркву і цибулину, варити 1,5 ч. Крок 2
Частину, що залишилася цибулину очистити , дрібно нарізати. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити цибулю, 6 хв. Всипати борошно, готувати, постійно помішуючи, 2 хв. Додати томатну пасту і готувати зажарку для солянки, помішуючи, ще 5 хв. Крок 3
Солоні огірки для солянки нарізати кубиками, каперси подрібнити. Крок 4
Вийняти м'ясо з бульйону, дати трохи охолонути. Бульйон процідити. Варене м'ясо, ковбаски і шинку нарізати кубиками. Крок 5
Довести бульйон для солянки до кипіння, покласти в нього яловичину і м'ясо і нарізані м'ясо, ковбаски і шинку. Додати смажену цибулю, огірки, оливки, каперси, горошини чорного перцю і лавровий лист. Варити 10 хв. В кінці варіння додати сіль за смаком. Крок 6
Лимон нарізати тонкими скибочками. Збірну м'ясну солянку розлити по тарілках. Подати до столу з скибочками лимона і сметаною. Можна посипати свіжою зеленню. Корисна порада
Збірна м'ясна солянка стає ще смачніше на наступний день. Тому якщо ви зварили її, наприклад, 1 січня, але близькі не дуже налаштовані на суп, не переживайте: завтра ваші старання будуть оцінені повною мірою!
До речіЛимон можна додавати не тільки в порційні тарілки зі збірною м'ясної солянкою, але також і в процесі варіння, хвилин за десять до готовності страви. Це той самий випадок, коли суп кислинкою не зіпсуєш!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!