Інгредієнти
- 400 г спагетті
- 225 мл вершків жирністю 23%
- 2 зубчики часнику
- 335 г сирокопченої шинки або бекону
- 4 жовтки
- 75 г тертого пармезану
- оливкова олія” екстра вірджин “
- морська сіль, перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Закип'ятити у великій каструлі воду, додати трохи великої морської солі і 1 ст. л. оливкового масла, покласти спагетті і варити відповідно до інструкції на упаковці. Крок 2
Часник очистити і подрібнити. Шинку або бекон нарізати невеликими кубиками. Розігріти в сковороді 2 ст. л. оливкового масла, обсмажити в ньому часник, 1 хв. Додати нарізану шинку, готувати на невеликому вогні 3 хв. Крок 3
Збити вершки з жовтками, додати тертий пармезан. Злегка посолити і поперчити. Крок 4
Спагеті відкинути на друшляк, перекласти в підігріту сковороду. Влити приготований яєчно-вершковий соус, швидко перемішати. Зверху посипати обсмаженої шинкою і готувати не довше 1-2 хв. Господині на замітку
Дуже спокусливо прив'язати походження цієї страви до історії італійських карбонаріїв & ndash; революціонерів, які боролися за звільнення Італії від австрійців. Яку красиву і романтичну історію можна було б придумати в стилі пані Войнич! Однак не вийде, хоча б тому що перші згадки про спагетті карбонара відносяться до середини ХХ століття.
Carbone & ndash; по-італійськи & laquo; вугілля & raquo ;, carbonara & ndash; & Laquo; вугляр & raquo ;, а spaghetti alla carbonara & ndash; & Laquo; спагетті вугільників & raquo ;. Але не тих, хто спускається в шахти глибоко під землю, а тих, хто йде в ліси для заготовок деревного вугілля. Експедиція займала не один день, тому вугільники брали з собою запас продуктів тривалого зберігання. А це італійська паста, копчений бекон, яйця, твердий сир, оливкова олія, тобто все те, з чого і готують знамениті спагеті. До слова сказати, вершки в рецепті з'явилися значно пізніше. Класичні спагетті карбонара і зараз готують тільки з яйцями.
Інший варіант походження страви також має багато прихильників. В кінці Другої світової війни Італія була окупована американськими солдатами, в пайок яких серед іншого входили бекон і яєчний порошок. Американців завжди відрізняла відданість своїм кулінарним традиціям, тому, відвідуючи італійські ресторанчики, вони просили приготувати зі своїх продуктів яєчню з беконом і відварити спагетті. Потім змішували все це в одній тарілці.
Італійські кухарі взяли рецепт на замітку і злегка його вдосконалили. Але при чому тут назва & laquo; карбонара & raquo ;, залишається неясним. Втім, деякі ризикують припустити, що чорний перець, яким посипали спагетті, кому-то нагадував вугільний пил.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!