СУП ОЛЧАЛІ мастава

Інгредієнти

  • запашний перець – 4 горошини
  • морква – 1 шт.
  • рис – 0,5 склянки
  • лавровий лист – 2 шт.
  • цибулина – 1 шт.
  • ріпа – 1 шт.
  • сіль
  • соус ткемалі – 5 ст. л.
  • гілочки кінзи – 4 шт.

Для фрикадельок:

  • цибулина – 1 шт.
  • Перепелине яйце – 1 шт.
  • коріандр і зіра – по 1 ч. Л.
  • баранячий фарш – 300 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> сіль, чорний мелений перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

СУП ОЛЧАЛІ мастава

Приготувати фрикадельки. Лук очистити, дуже дрібно нарізати. Змішати фарш з цибулею, додати яйце, коріандр, зіру, сіль і чорний мелений перець. М'ясну масу добре вимісити, накрити і поставити в холодильник на 1 ч. Крок 2

СУП ОЛЧАЛІ мастава

морква, ріпу і цибулю очистити, моркву нарізати дрібною соломкою, ріпу і цибулю – невеликими кубиками. Крок 3

СУП ОЛЧАЛІ мастава

Покласти овочі в каструлю, влити 2 л води, додати духмяний перець і лавровий лист. Довести до кипіння, знімаючи піну, і варити 10 хв. Посолити за смаком. Крок 4

СУП ОЛЧАЛІ мастава

Рис промити в декількох водах, ошпарити окропом і покласти в суп. Знову довести до кипіння і варити на маленькому вогні 10 хв. Додати соус ткемалі, перемішати. Крок 5

СУП ОЛЧАЛІ мастава

Вологими руками виліпити з м'ясного фаршу фрикадельки розміром з черешню. Покласти їх в суп і, після того як вони спливуть, варити 10 хв. Зняти суп з вогню, щільно накрити кришкою і дати постояти 15 хв. Крок 6

СУП ОЛЧАЛІ мастава

Кінзу промити, обсушити і дрібно нарізати. Додати в суп.

0/5 (0 Reviews)