Інгредієнти
- запашний перець – 4 горошини
- морква – 1 шт.
- рис – 0,5 склянки
- лавровий лист – 2 шт.
- цибулина – 1 шт.
- ріпа – 1 шт.
- сіль
- соус ткемалі – 5 ст. л.
- гілочки кінзи – 4 шт.
Для фрикадельок:
- цибулина – 1 шт.
- Перепелине яйце – 1 шт.
- коріандр і зіра – по 1 ч. Л.
- баранячий фарш – 300 г
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> сіль, чорний мелений перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати фрикадельки. Лук очистити, дуже дрібно нарізати. Змішати фарш з цибулею, додати яйце, коріандр, зіру, сіль і чорний мелений перець. М'ясну масу добре вимісити, накрити і поставити в холодильник на 1 ч. Крок 2
морква, ріпу і цибулю очистити, моркву нарізати дрібною соломкою, ріпу і цибулю – невеликими кубиками. Крок 3
Покласти овочі в каструлю, влити 2 л води, додати духмяний перець і лавровий лист. Довести до кипіння, знімаючи піну, і варити 10 хв. Посолити за смаком. Крок 4
Рис промити в декількох водах, ошпарити окропом і покласти в суп. Знову довести до кипіння і варити на маленькому вогні 10 хв. Додати соус ткемалі, перемішати. Крок 5
Вологими руками виліпити з м'ясного фаршу фрикадельки розміром з черешню. Покласти їх в суп і, після того як вони спливуть, варити 10 хв. Зняти суп з вогню, щільно накрити кришкою і дати постояти 15 хв. Крок 6
Кінзу промити, обсушити і дрібно нарізати. Додати в суп.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!