Це старовинний рецепт дуже ситного м'ясного супу & ndash; так готували ще наші прабабусі у свята, коли в будинку було і багато м'яса, і шинка, і найрізноманітніші свіжі овочі. Тобто, чесно кажучи, це суп осінній. Але нам чомусь весь час хочеться варити його взимку. Або на Великдень, після довгого посту.
Інгредієнти
- 1 кг м'якоті яловичини з задньої ноги одним шматком
- 250 г тонких скибочок хорошою вареної шинки
- 1 велика морквина
- 1 велика ріпа
- 2 середніх кореня петрушки
- 1 середній корінь селери
- 4 великих дуже стиглих помідора
- 4 невеликі молоді картоплини
- половина середнього качана савойської капусти
- по маленькому пучку петрушки і кропу
- топлене масло
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Покладіть м'ясо в каструлю, залийте 2 л холодної води, на невеликому вогні доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть без кришки, не даючи бульйону бурхливо кипіти, 1 ч. Потім вийміть м'ясо, наріжте невеликими шматками, бульйон процідіть. Крок 2 Морква, ріпу, петрушку і селеру очистити, нарізати великими часточками. З савойської капусти зніміть мляві верхні листки, качан не вирізане. Капусту розрізати на 5-7 частин так, щоб вони трималися на качані і не розвалювалися на окремі листки. Крок 3 Розігрійте топлене масло, 4-6 ст. л. Візьміть великий обливаний горщик, викладіть його дно і стінки скибочками шинки. Потім викладіть нарізане варене м'ясо і овочі, чергуючи шари. Кожен шар збризкуйте топленим маслом, приправляйте сіллю і перцем. Між шарами в середині покладіть цілі пучки зелені. Крок 4 Обдайте помідори окропом, потім холодною водою. Зніміть шкірку, розріжте помідори уздовж на 8 частин, видаліть насіння разом з рідиною. Покладіть помідори в горщик поверх останнього шару. Картопля вимийте щіткою і, не очищаючи, наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Викладіть картоплю поверх помідорів, полийте олією і посоліть. Крок 5 Акуратно, через ополоник, влийте в горщик злегка остиглий бульйон. Щільно закрийте горщик кришкою (якщо кришка закривається недостатньо щільно, оберніть місце з'єднання кришки і горщика «джгутом» з фольги) і поставте в розігріту до 160 ° С духовку на 1,5 год. Подавайте дуже гарячим. Корисна порада
Такий суп можна приготувати і в порційних горщиках & ndash; це ефектно виглядає, але в великому горщику суп виходить набагато смачніше.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!