Свиней ШЕЯ В ГЛАЗУРІ З МІСО-ПАСТИ

Ролл зі свинини? Чому б і ні. Свиняча шия в глазурі, звичайно, більше схожа на звичайний м'ясний рулет, але готуємо ми її саме за принципом ролу, а глазур робимо з пасти місо.

Інгредієнти

  • 1-1,3 кг свинячої шиї шматком

Для глазурі:

  • 30 г пасти місо
  • 50 г тростинного цукру
  • 25 мл яблучного оцту
  • 30 г меду
  • 0,5 ст. л. горілки
  • 0,5 ст. л. гірчиці

Для начинки:

  • 1 цибулина шалот
  • 1 велика морквина
  • 2 зубчики часнику
  • 150 г печериць
  • 50 г оливок без кісточки
  • 2 гілочки чебрецю
  • 100 г сирного сиру
  • рослинне масло
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Приготуйте начинку. Лук-шалот очистіть і наріжте дрібними кубиками. Моркву очистіть і наріжте такими ж кубиками. Розігрійте рослинне масло в сковороді і обсмажуйте цибулю з морквою до м'якості, 2 хв. Додайте нарізані часточками печериці, дрібно нарізаний часник, листочки чебрецю і обсмажуйте до золотистого кольору, 7-10 хв. Зніміть з вогню, трохи остудіть, додайте крупно нарізані оливки, сир, сіль і перець. Крок 2 В невеликому сотейнику з'єднайте всі інгредієнти для глазурі. На слабкому вогні, помішуючи, доведіть до кипіння. Ще раз все добре перемішайте і зніміть з вогню. Крок 3 М'ясо викладіть на дошку і, зробивши поздовжній надріз на глибину 2,5 см, починайте рухатися до центру по спіралі, немов розкручуючи рулет, – у вас повинен вийти рівний прямокутний пласт. Якщо на пласті залишилися нерівності – їх можна злегка відбити. Крок 4 Викладіть пласт м'яса на плівку або на рогожу для приготування суші. Розподіліть по м'ясу начинку, зробивши відступ з одного боку приблизно на третину. Поверніть пласт в тугий рулет у напрямку до відступу. Перев'яжіть рулет шпагатом або ниткою. За допомогою кисті змастіть м'ясо глазур'ю і відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 1 год 20 хв. Періодично змащуйте глазур'ю. Крок 5 Вийміть рулет з духовки, дайте йому відпочити під листом фольги 10 хв. Потім зніміть нитку, наріжте рулет поперек на тонкі скибочки, прикрасьте чебрецем і подавайте теплим або остиглим.

0/5 (0 Reviews)