Свиняча вирізка з кунжутом

Цей спосіб приготування на вугіллі свинячої вирізки навіяний варіаціями на кулінарні теми Південно-Східної Азії. Але ми вам його запропонуємо в більш щадному для європейського шлунка варіанті & ndash; без вогняного перцю. Хоча ніщо не заважає вам додати і його. Кращий гарнір для такого м'яса & ndash; смажені на грилі овочі

Свиняча вирізка з кунжут

Інгредієнти

  • шматок свинячої вирізки вагою 700-800 г
  • сіль, мелений чорний перець
  • рослинне масло для змазування

для маринаду:

  • 1/2 склянки темного соєвого соусу
  • 4 ст. л. коричневого цукру
  • 3 ст. л. темного кунжутного масла
  • 3 ст. л. насіння кунжуту
  • 2 ст. л. рисового вина або сухого хересу
  • 1 ст. л. меду
  • 5-6 стебел зеленої цибулі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для маринаду насипте кунжутне насіння на суху сковорідку, поставте на середній вогонь і обсмажуйте, струшуючи сковорідку, приблизно 2 хв. Зніміть з вогню і трохи остудіть. Крок 2 Дрібно наріжте зелену цибулю. Ретельно перемішайте соєвий соус, коричневий цукор, кунжутне масло, насіння кунжуту, рисове вино (херес) і мед, влийте суміш в щільний пластиковий пакет, додайте вирізку і зелена цибуля, запечатайте або зав'яжіть пакет і покладіть його в холодильник на 8-10 год. крок 3 Вийміть вирізку з маринаду, обсушити паперовими рушниками, посоліть, поперчіть, покладіть на добре розігріту і змащену рослинним маслом грати і обсмажте на дуже жарких вугіллі, приблизно по 1 хв. з кожного боку, потім перенесіть в менш жарку частину жаровні і смажте до готовності, 15-25 хв., в залежності від товщини вирізки. Крок 4 Залиште м'ясо на 5-6 хв. закритим фольгою – щоб соки розподілилися рівномірно. За цей час доведіть маринад до кипіння і готуйте на слабкому вогні приблизно 2 хв. Наріжте вирізку поперек волокон на тонкі шматки і подавайте негайно з соусом-маринадом. До речі

В цьому маринаді дуже важливу роль грає кунжутне масло. Воно повинно бути саме темним, дуже ароматним, з смаженого насіння кунжуту. Не використовуйте замість нього світле кунжутне масло & ndash; це зробить блюдо менш смачним.

0/5 (0 Reviews)