Шашлички з свинини в соєвому МАРИНАДІ

Ця страва готується за традиційним японським рецептом. Завдяки повальної моді на суші в нашій країні ми знаємо, що японці люблять шашлички і готують їх не тільки на теппаном (закритому грилі), але і на вугіллі. Можна подавати такі шашлички і з вареним рисом, і з зажареними на вугіллі овочами.

Інгредієнти

  • 1,2-1,3 кг м'якоті свинини (окіст, лопатка)
  • рослинне масло для змазування

для маринаду:

  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 стакан японського темного соєвого соусу
  • 3 ст. л. кулінарного вина мирин
  • 1/2 ч. л. цукру

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Наріжте свинину невеликими кубиками, видаляючи з м'яса все плівки. Крок 2 Для маринаду измельчитечасник. Ретельно перемішайте інгредієнти маринаду, залийте ним м'ясо і помістіть в холодильник на 4 год. Крок 3 Вийміть кубики м'яса з маринаду і нанизайте на попередньо вимочені у воді дерев'яні шампури. Покладіть шашлички на добре розігріту і змащену маслом грати, смажте на середніх вугіллі 8-10 хв., Перевертаючи і змащуючи маринадом (останні 2-3 хв. М'ясо змащувати маринадом не потрібно). Крок 4 Якщо ви готуєте в духовці, попередньо розігрійте її до 190 ° С і смажте шашлички на решітці, встановленої на деку, приблизно 15 хв. До речі

Що залишився маринад можна подати до шашлички в якості соусу, але перед подачею його обов'язково потрібно довести до кипіння і готувати на слабкому вогні приблизно 2 хв.

0/5 (0 Reviews)