Національний колорит цієї страви надають поєднання солоного, солодкого і кислого, ну і, звичайно, використання традиційної китайської суміші & laquo; 5 спецій & raquo ;. Хороший цей рецепт тим, що завдяки набору прянощів навіть жирна свинина відмінно перетравлюється, не залишаючи відчуття тяжкості.
Інгредієнти
- 1 кг свинячих ребер рослинне масло для змазування
Для маринаду:
- 2 зубчики часнику
- 5-6 гілочок петрушки
- 3 ст. л. темного соєвого соусу
- 3 ст. л. меду
- 2 ст. л. рисового вина
- 1 ч. Л. рисового або білого винного оцту
- 1 ст. л. китайської суміші «5 спецій» (див. «До речі»)
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розріжте і при бажанні порубати реберця на шматочки довжиною 6-10 см. Крок 2 Для маринаду подрібніть часник і петрушку. Ретельно перемішайте соєвий соус, мед, рисове вино і оцет, суміш «5 спецій», петрушку і часник. Суміш влийте в щільний пластиковий пакет, покладіть свинячі реберця, запечатайте або зав'яжіть пакет і відправте його в холодильник на 8-10 год. Час від часу пакет потрібно струшувати. Крок 3 Вийміть реберця з маринаду, обсушити паперовими рушниками, покладіть на добре розігріту і змащену рослинним маслом грати і смажте до готовності, часто перевертаючи, приблизно 12 хв. Крок 4 Якщо ви готуєте в духовці, попередньо добре розігрійте її в режимі «гриль + конвекція» до 200 ° С. Запікайте реберця на застеленій фольгою решітці приблизно 20 хв. До речі
Китайську суміш & laquo; 5 спецій & raquo; (Усянмянь) можна зробити самому, змішавши 1 ст. л. бутонів гвоздики, 1 ст. л. сичуаньского перцю горошком, 3 розламані палички кориці або касії, 6 зірочок бадьяна і 1 ст. л. насіння фенхелю. Покладіть всі ці інгредієнти в кавомолку і сміливі в порошок. Така суміш зберігається близько місяця в герметично закривається контейнері.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!