Свинячі реберця ПО-КИТАЙСЬКИ

Національний колорит цієї страви надають поєднання солоного, солодкого і кислого, ну і, звичайно, використання традиційної китайської суміші & laquo; 5 спецій & raquo ;. Хороший цей рецепт тим, що завдяки набору прянощів навіть жирна свинина відмінно перетравлюється, не залишаючи відчуття тяжкості.

Інгредієнти

  • 1 кг свинячих ребер рослинне масло для змазування

Для маринаду:

  • 2 зубчики часнику
  • 5-6 гілочок петрушки
  • 3 ст. л. темного соєвого соусу
  • 3 ст. л. меду
  • 2 ст. л. рисового вина
  • 1 ч. Л. рисового або білого винного оцту
  • 1 ст. л. китайської суміші «5 спецій» (див. «До речі»)
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розріжте і при бажанні порубати реберця на шматочки довжиною 6-10 см. Крок 2 Для маринаду подрібніть часник і петрушку. Ретельно перемішайте соєвий соус, мед, рисове вино і оцет, суміш «5 спецій», петрушку і часник. Суміш влийте в щільний пластиковий пакет, покладіть свинячі реберця, запечатайте або зав'яжіть пакет і відправте його в холодильник на 8-10 год. Час від часу пакет потрібно струшувати. Крок 3 Вийміть реберця з маринаду, обсушити паперовими рушниками, покладіть на добре розігріту і змащену рослинним маслом грати і смажте до готовності, часто перевертаючи, приблизно 12 хв. Крок 4 Якщо ви готуєте в духовці, попередньо добре розігрійте її в режимі «гриль + конвекція» до 200 ° С. Запікайте реберця на застеленій фольгою решітці приблизно 20 хв. До речі

Китайську суміш & laquo; 5 спецій & raquo; (Усянмянь) можна зробити самому, змішавши 1 ст. л. бутонів гвоздики, 1 ст. л. сичуаньского перцю горошком, 3 розламані палички кориці або касії, 6 зірочок бадьяна і 1 ст. л. насіння фенхелю. Покладіть всі ці інгредієнти в кавомолку і сміливі в порошок. Така суміш зберігається близько місяця в герметично закривається контейнері.

0/5 (0 Reviews)