Інгредієнти
- свиняча грудинка з шкірою і тонкими жировими прошарками одним шматком, вагою 1-1,5 кг
- 3 зірочки бадьяна
- 1 ч. л. насіння фенхелю
- 5 см палички кориці
- 1/2 ч. л. чорного перцю горошком
- 1/2 ч. л. гвоздики
- Для маринаду:
Для маринаду
- 5 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. + 1 ст. л. меду
- 2 ст. л. хересу
- 2 ст. л. бальзамічного оцту
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Покладіть спеції на суху сковороду і смажте на середньому вогні, постійно помішуючи, 3 хв. Злегка остудіть і перекладіть в блендер або кавомолку і подрібніть. Просійте суміш через сито і зберігайте в герметичній банці.
Крок 2
Зробіть на грудинке з боку шкіри невеликі паралельні надрізи (НЕ прорізайте шкіру повністю) на відстані 2 см.
Крок 3
З боку м’яса натріть грудинку сумішшю спецій. Змішайте в мисці соєвий соус, херес, бальзамічний оцет і 2 ст. л. меду, рясно змастіть м’ясо за допомогою пензлика. Залишки маринаду збережіть.
Крок 4
Поверніть грудинку в рулет і обв’яжіть кулінарним шпагатом. Загорніть м’ясо в харчову плівку і залиште в холодильнику на 24 год.
Крок 5 Розігрійте духовку до 175 ° С. Застеліть деко фольгою або пергаментом, викладіть м’ясо і запікайте з розрахунку 1 ч на кожен кілограм ваги, 1-1,5 ч.
Крок 6 Додайте в маринад 1 ст. л. меду. За 15 хв. до готовності змащуйте поверхню свинини маринадом кожні 5 хв. Готову грудинку дістаньте з духовки і повністю остудіть. Наріжте тонкими шматочками.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!