М'ясний холодець & mdash; одне з найпопулярніших страв новорічного і різдвяного застілля. Люблять цей кулінарний шедевр багато, але готують рідко, так як на нього потрібно чимало часу. Та й взагалі процес варіння холодцю овіяний легендами, які не додають ентузіазму молодим господаркам. Мовляв, і м'ясо треба підібрати правильно, і готувати бульйон вдумливо, і на останньому етапі складання не зіпсувати. Насправді ж нічого неймовірно складного в м'ясному холодець немає. Особливо, якщо у вас під рукою хороший, перевірений рецепт з докладним описом кожного кроку приготування. Саме таку інструкцію ми даємо нижче і сподіваємося, що & laquo; боятися & raquo; холодцю ви більше не будете!
& nbsp;
Інгредієнти
- нарізана петрушка – 1 ст. л.
- свинина, яловичина – по 600 г
- морква – 2 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- варені яйця, морква
- петрушка, чебрець – по 1 пучку
- оцет – 2 ч. Л.
- свинячі ніжки – 2 шт.
- часник – 5 зубчиків
- гірчиця – 1 ч. л.
- горошини чорного і запашного перцю
- сіль, чорний мелений перець
- корінь петрушки – 1 шт.
- гвоздика – 5 бутонів
- цибулини – 2 шт.
- оливкова олія – 1 ст. л.
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1
Спочатку необхідно приготувати бульйон – основу м'ясного холодцю. Свинячі ніжки вимити, покласти в каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння. Зняти піну і варити 2 ч. Крок 2
Цибулю, моркву і корінь петрушкідля холодцю очистити, розрізати уздовж навпіл, покласти на суху розігріту сковороду і припекти з усіх боків до золотистого кольору. Крок 3
Свинину і яловичину нарізати великими шматками. Зелень зв'язати в букет. Покласти в каструлю до ніжок м'ясо разом з підготовленими овочами. Додати при необхідності воду, довести до кипіння, зняти піну. Крок 4
Покласти букет із зелені, прикрити кришкою і варити 3-4 ч. За 30 хв. до закінчення варіння додати лавровий лист, гвоздику, сіль, горошини чорного і запашного перцю. Вийняти м'ясо і овочі з каструлі. Бульйон для холодцю процідити. Крок 5
Зрізати м'якоть з кісток і дуже дрібно порубати її ножем. Часник очистити, подрібнити, змішати з гірчицею, оливковою олією, оцтом, щіпкою солі і меленого перцю. З'єднати з м'ясом. Крок 6
На дно форми влити тонким шаром бульйон, поставити в холодильник на 30 хв. Яйця і моркву нарізати кружальцями, розкласти на напівзавмерлу бульйоні. Потім покласти м'ясо і залити все бульйоном так, щоб він покривав м'ясо на 2 см. Поставити холодець в холодильник до повного застигання. Корисна порада
Кількість і види м'яса для холодцю ви можете регулювати за смаком. Хочете використовувати тільки м'якоть яловичини або тільки м'якоть свинини? Будь ласка! А ось свинячі ніжки краще залишити: вони відповідають за правильні желюючий властивості бульйону. & Nbsp;
До речі
Якщо ви сумніваєтеся, що м'ясний холодець добре застигне, додайте в нього трохи желатину. Але не більше чайної ложки, інакше желе втратить свою ніжність, за яку ми і любимо це блюдо.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!