Свинячої лопатки ПО-ямайський

Традиційно свиняча лопатка на Ямайці готується на грилі, а попередньо маринується добу або більше & ndash; в результаті всередині ніжне м'ясо, а зовні поджарістая гостра скоринка & ndash; нехай вас не дивує кількість запашного перцю в рецепті, воно правильне. І чорної скоринки не лякайтеся & ndash; так і повинно бути, у вас нічого не згоріло … У духовці лопатка виходить теж непогано

Інгредієнти

  • велика свиняча лопатка вагою 3-4 кг з шаром жиру
  • 1 велика головка часнику
  • 2-3 гострих червоних перчика чилі
  • 1 середній пучок зеленої цибулі
  • 3 гілочки свіжого чебрецю
  • 1/2 склянки запашного перцю горошком
  • 1/2 склянки коричневого цукру
  • 1 ст. л. солі кукурудзяна олія

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Зелена цибуля і чилі дрібно наріжте (якщо не хочете, щоб м'ясо вийшло занадто гострим, видаліть насіння і білі перегородки). У чебрецю видаліть стебла. Покладіть очищений часник, цибуля, чилі, листочки чебрецю, цукор, запашний перець і сіль в кухонний комбайн або блендер. Подрібніть до однорідності, при необхідності вливши трохи масла, щоб вийшла паста. Крок 2 Гострим ножем надсекіте жир хрест-навхрест, не прорізаючи м'ясо. Одягніть хірургічні рукавички і намажте лопатку з верхньої сторони пряної пастою, злегка масажуючи м'ясо пальцями. Воно повинно бути покрито досить товстим шаром пасти. Покладіть м'ясо на решітку, встановлену в листі, закрийте плівкою і поставте в холодильник на 24-48 год. Крок 3 Вийміть м'ясо з холодильника, доведіть до кімнатної температури за 1-2 ч. Потім зніміть плівку, поставте м'ясо в розігріту до 230 ° С духовку, запікайте 30 хв. Зменшіть температуру духовки до 150 ° С і запікайте 3-3,5 ч, в залежності від розміру лопатки. Крок 4 Вийміть м'ясо з духовки, перед подачею дайте постояти 30 хв. Наріжте великими шматками і подавайте. До речі

Традиційно з цією стравою (в оригіналі воно називається Jamaican Jerk) подається грубий місцевий хліб і місцевий лагер & ndash; ямайське пиво Red Stripe, яке іноді зустрічається у нас в супермаркетах

0/5 (0 Reviews)