Пряний смак свинини з & laquo; ялиновим & raquo; ароматом ялівцю дуже гармонійно поєднується зі свіжістю селери і кисло-солодкими яблуками. Порція цього салату цілком може замінити вечерю навіть голодному чоловікові. Велика порція & hellip;
Інгредієнти
- 400-500 г свинячої вирізки шматком
- 10 черешків селери
- 2 великих кисло-солодких яблука
- 1 невеликий лимон
- 10 ягід ялівцю плюс ще 2-3 ягоди
- оливкова олія «екстра вірджин»
- морська сіль
- мелений чорний перець
- домашній майонез з куркумою
- лід
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient">1 маленький качанчик фенхеля
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 10 ягід ялівцю покладіть в ступку і потовчіть досить крупно. Додайте перець, перемішайте. Крок 2 Розстелите на робочій поверхні шматок складеної у два шари плівки розміром в три рази ширше, ніж шматок вирізки, і в два рази довше. Розсипте по центру плівки ялівець з перцем, обваляйте в ньому вирізку, збризніть маслом, щільно загорніть в плівку і покладіть вирізку в холодильник на 6-8 ч. Крок 3 промаринуватися м'ясо вийміть з плівки, ще раз змастіть маслом, посоліть і запечіть на решітці або над вугіллям, весь час повертаючи, або в духовці під розпеченим грилем, перевернувши кілька разів, до готовності, 20 хв. Вийміть з духовки, накрийте фольгою, залиште на 20 хв. Крок 4 Лимон вимийте щіткою, ошпарьтеокропом, з половини зніміть цедру дрібної теркою. Сік чверті лимона вичавіть в миску, влийте 2-3 склянки холодної води і покладіть жменю льоду. Фенхель очистіть від зовнішніх пошкоджених листя, інші наріжте якомога тонше, покладіть в миску з льодом. Крок 5 У селери видаліть грубі нижні кінці, черешки наріжте часточками товщиною 1 см. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, м'якоть нарізати кубиками зі стороною 1,5 см, відразу ж збризніть соком, що залишився лимона. Крок 6 Ягоди ялівцю потовчіть в ступці. Вирізку наріжте якомога більше тонкими скибочками. Відкиньте фенхель на друшляк, обсушити. Змішайте яблука, фенхель і селеру, приправте домашнім майонезом до смаку. Викладіть на тарілки, поруч покладіть скибочки вирізки, присипте ялівцем, цедрою, перцем і сіллю. Подавайте негайно. До речі
Класти фенхель в миску з льодом прийнято для того, щоб він зберіг або навіть
примножив свій чудовий природний хрускіт. А сушити його найкраще
в спеціальному пристрої для сушки салатів і зелені.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!