Інгредієнти
- 700-800 г свинячої шийки
- 2 ст. л. світлого соєвого соусу
- 1,5 ст. л. рисового вина
- 1 ст. л. рисового оцту
- 1 ч. л. темного кунжутного масла
- масло для фритюру
- 1 ст. л. суміші «П'ять спецій»
- 3 зубчики часнику
- 3-4 пера зеленої цибулі
- цедра 1 великого апельсина
- 3 ст. л. рисового оцту
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. цукру
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
нарізати свинину спочатку скибками шириною 1,5 см, потім – брусочками довжиною 5 см, шириною 1,5-2 см. Крок 2
Для маринаду змішати соєвий соус, вино, оцет і масло, покласти в цю суміш м'ясо, ретельно перемішати , накрити плівкою і залишити при кімнатній температурі на 30 хв. Крок 3
У великому воке або фритюрниці нагріти масло приблизно до 160 ° С. Зменшити вогонь до среднеслабого. Порціями класти в масло м'ясо і обсмажувати до золотистої скоринки. Готове м'ясо викладати на паперові рушники. Крок 4
Приготувати соус: вилити масло з вока, влити оцет, додати соєвий соус, подрібнену цедру, суміш «П'ять спецій» і цукор. Крок 5
Раздавить, очистити і дрібно порубати часник. Дуже тонко нарізати зелену цибулю, покласти в вок разом з чесно- ком. Довести до кипіння, варити 5-7 хв. Крок 6
Покласти в киплячий соус свинину. Готувати без кришки, помішуючи, 15 хв. Подавати блюдо гарячим. Господині на замітку
Для суміші & laquo; П'ять спецій & raquo; в домашньому варіанті сміливі спеції і змішайте їх в наступному співвідношенні: 1 частина меленого насіння фенхелю, 2 частини меленої гвоздики, 2 частини меленої кориці, 3 частини меленого бадьяна, 4 частини меленого сичуаньского перцю. Зберігайте суміш у темному місці в герметичному контейнері не більш як 2 місяців.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!