Інгредієнти
- гілочки шавлії – 2 шт.
- масло рослинне – 4 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- бальзамічний оцет – 0,5 склянки
- сіль – за смаком
- чорний виноград без кісточок – 500 г
- гілочки розмарину – 2 шт.
- великі цибулини – 3 шт.
- безкісткова свинина (шийка) – 1,5 кг
- гілочки чебрецю – 4 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Свинину вимити, обсушити і нарізати порційними шматками, видаливши зайвий жир. Крок 2
Натерти кожен шматок перцем і порціями обсмажити в глибокому сотейнику в 2 ст. л. розігрітого масла, по 6 хв. з кожного боку. Перекласти м'ясо на блюдо. З сотейника злити весь виділився жир. Крок 3
Лук очистити і подрібнити. Виноград вимити, зняти з гілки. Розігріти в тому ж сотейнику, де смажилося м'ясо, масло, що залишилося, обсмажити цибулю і виноград, 4 хв. Додати цукор і готувати, помішуючи, 30 сек. Влити оцет, довести до кипіння. Крок 4
Повернути в сотейник шматки м'яса, влити 2 склянки води. Додати всю зелень і довести до кипіння, накрити і переставити в розігріту до 160 ° С духовку на 30 хв. Крок 5
Перевернути шматки м'яса на іншу сторону, посипати їх сіллю і продовжувати готувати ще 20 хв. Крок 6
Перекласти свинину на блюдо, накрити фольгою. Видалити з сотейник трави, з поверхні соусу зняти жир. Кип'ятити соус протягом 7 хв. Спробувати на сіль і при необхідності приправити сіллю і перцем. Облити м'ясо соусом і подати до столу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!