Інгредієнти
- стебло цибулі-порею – 1 шт.
- цибулина – 1 шт.
- кардамон – 4 коробочки
- морква – 1 шт.
- стебло черешкові селери – 1 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- гвоздика – 4 шт.
- свинина без кісток – 1,2 кг
- горошини чорного перцю – 0,5 ч. л.
- насіння коріандру – 1 ч. Л.
Для галушок:
- борошно – 250 г
- сало – 125 г
- гілочки чебрецю – 2 шт.
- сіль – 1 ч. л.
- середній пучок петрушки
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
М'ясо вимити, розрізати на 6 шматків. Крок 2
Покласти м'ясо у велику каструлю. Влити стільки води, щоб вона тільки прикривала свинину. Поставити каструлю на сильний вогонь, дати закипіти. Зменшити вогонь до слабкого, шумівкою зняти піну. Крок 3
Моркву і цибулю очистити, порей і селера вимити. Нарізати овочі великими шматками, додати в каструлю разом з усіма прянощами і сіллю. Готувати на несильному вогні 2 ч. При необхідності можна підлити трохи води – стільки, щоб м'ясо залишалося прикритим рідиною. Крок 4
Приготувати галушки. Сало нарізати дуже маленькими шматочками, змішати з борошном і сіллю. Петрушку і чебрець вимити, подрібнити. Влити в борошно з салом 200 мл води, ретельно розмішати, щоб не було грудок. Додати подрібнену зелень. Крок 5
Готове м'ясо вийняти з бульйону, накрити. Зберігати теплим до подачі до столу. Крок 6
Бульйон знову довести до кипіння. Галушки порціями викладати в бульйон і варити 15 хв. На блюдо сервіровки викласти шматки м'яса і галушки, полити бульйоном. Можна подати з вареними овочами.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!