СВИНИНА, запечена з часником та імбиру

Інгредієнти

  • 6 великих зубчиків часнику
  • 3-4 гілочки свіжої петрушки
  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина
  • 1 кг свинячої шийки
  • сіль, чорний мелений перець
  • сік 1 лимона
  • масло оливкове – 2 ст.л.
  • шматочок свіжого імбиру довжиною 1 см

Покроковий рецепт приготування

Духовку розігріти до 190 С. Часник очистити, розрізати уздовж на четвертинки. Імбир очистити і тонко нарізати пластинками. Лук очистити, крупно нарізати пір’ям. По всій поверхні шматка м’яса гострим ножем зробити 24 надрізу, в кожен надріз покласти по шматочку часнику; натерти м’ясо сіллю і перцем. У відповідній за розміром формі для запікання на сильному вогні розігріти олію, покласти в неї підготовлену свинину і обсмажити з усіх боків до утворення рум’яної скоринки, близько 10 хв. Потім м’ясо вийняти. У форму покласти імбир і цибулю. Готувати 2-3 хв. на середньому вогні. На дно форми помістити грати для запікання, на неї покласти м’ясо. Поставити форму в духовку. Запікати 45-50 хв., Поливаючи м’ясо соком, що виділяється. Подати на стіл, окропивши лимонним соком і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки. Як гарнір подайте запечену картоплю і мариновані баклажани, а в якості соусу – лимонний мармелад.

ПОРАДА Якщо ви запікаєте м’ясо в духовці, розташуйте його так, щоб потоки гарячого повітря рівномірно обдували шматок з усіх боків, а що виділяються при запіканні соки стікали на деко. Якщо покласти м’ясо прямо на деко, нижня частина шматка буде не пекти, а варитися. Щоб цього уникнути, м’ясо слід класти на спеціальні грати для запікання. Якщо таких грат немає, можна замінити її черешкові селерою або морквою – розташуйте їх всередині форми для запікання в вигляді “колодязя”, а м’ясо покладіть зверху.

5/5 (1 Review)