Інгредієнти
- 600 г дріжджового листкового тіста
- 2 середніх баклажана
- 400 г печериць
- 300 г шинки
- 150 г твердого сиру
- 3 зубчики часнику
- 1 пучок петрушки
- 3 склянки молока
- 3 ст. л. вершкового масла
- 2 ст. л. борошна
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний і білий перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1Наріжте баклажани кружечками завтовшки 1 см, сильно посоліть і покладіть в друшляк на 20 хв. Потім промийте та висушіть, обсмажте в оливковій олії з двох боків до м'якості. Викладіть на блюдо. Крок 2
у грибів видаліть жорсткий низ ніжок, все інше наріжте уздовж скибочками завтовшки 1 см. Гриби також обсмажте в оливковій олії на сильному вогні з двох сторін. Перекладіть гриби до баклажанів. Крок 3
У тій же сковороді обсмажте муку з вершковим маслом, 2 хв. Влийте молоко, ретельно розмішайте і варіть, помішуючи, щоб не було грудочок, 5 хв. Зніміть з вогню. Крок 4
У петрушки видаліть жорсткі стебла, листочки порубати. Роздавите, очистіть часник, покладіть на петрушку і подрібніть все разом. Додайте суміш в соус в сковороді, приправити сіллю і перцем. Крок 5
Наріжте шинку невеликими кубиками. Сир натріть на тертці. Розкачайте тісто так, щоб воно було більше діаметра глибокої форми для пирога на 10-12 см. Викладіть тісто у форму, щоб краї звисали. На дно викладіть шар баклажанів, трохи шинки, трохи грибів, потім знову баклажани, шинку і гриби. Залийте начинку соусом бешамель. Крок 6
Загорніть звисають краї тіста на начинку, поставте пиріг в розігріту до 180 ° С духовку на 20 хв. Потім посипте тертим сиром і поверніть в духовку ще на 20 хв. Тісто має пропектися, сир – запектися до рум'яної скоринки. Подавайте пиріг гарячим або теплим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!