Інгредієнти
- 4 середні картоплини
- 1 велика цибулина
- 100 г замороженого зеленого горошку
- 200 г шинки
- 2 ст. л. вершкового масла
- 1 яйце
- мука
- панірувальні сухарі
- масло для фритюру
- щіпка меленого мускатного горіха
- сіль, мелений чорний перець
- томатний соус з базиліком для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Очистіть картопля від шкірки, розріжте кожен бульба на 4 частини, залийте злегка підсоленій водою і зваріть до м'якості. Злийте відвар і відразу ж зробіть пюре за допомогою толкушки, поки картопля гарячий. Крок 2
Подрібніть очищену цибулю і обсмажте його на слабкому вогні у вершковому маслі до прозорості, 5 хв. Наріжте шинку кубиками і додайте до цибулі. Смажте, помішуючи, 2 хв. Крок 3
Додайте в сковороду зелений горошок, перемішайте, зніміть з вогню і закрийте кришкою. Через 5 хв. ще раз перемішайте і додайте в миску до картопляного пюре. Посоліть, поперчіть, додайте мускатний горіх. Остудіть. Крок 4
Приготуйте 3 тарілки: в одну насипте борошно, в другу розбийте яйце і збийте до однорідності виделкою, в третю насипте сухарі. Крок 5
Сформуйте з картопляної маси 12-16 кульок і обваляйте кожен в борошні, потім опустіть в миску з яйцем і, нарешті, обваляйте в сухарях. Крок 6
у глибокій каструлі розжарити масло для фритюру і обсмажте в ньому кульки до золотистого кольору. Готові кульки викладіть відразу на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Подавайте негайно, з томатним соусом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!