КАРТОПЛЯНІ крокет з шинкою

КАРТОПЛЯНІ крокет з шинкою

Інгредієнти

  • 4 середні картоплини
  • 1 велика цибулина
  • 100 г замороженого зеленого горошку
  • 200 г шинки
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 яйце
  • мука
  • панірувальні сухарі
  • масло для фритюру
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • сіль, мелений чорний перець
  • томатний соус з базиліком для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

КАРТОПЛЯНІ крокет з шинкою

Очистіть картопля від шкірки, розріжте кожен бульба на 4 частини, залийте злегка підсоленій водою і зваріть до м'якості. Злийте відвар і відразу ж зробіть пюре за допомогою толкушки, поки картопля гарячий. Крок 2

КАРТОПЛЯНІ крокет з шинкою

Подрібніть очищену цибулю і обсмажте його на слабкому вогні у вершковому маслі до прозорості, 5 хв. Наріжте шинку кубиками і додайте до цибулі. Смажте, помішуючи, 2 хв. Крок 3

КАРТОПЛЯНІ крокет з шинкою

Додайте в сковороду зелений горошок, перемішайте, зніміть з вогню і закрийте кришкою. Через 5 хв. ще раз перемішайте і додайте в миску до картопляного пюре. Посоліть, поперчіть, додайте мускатний горіх. Остудіть. Крок 4

КАРТОПЛЯНІ крокет з шинкою

Приготуйте 3 тарілки: в одну насипте борошно, в другу розбийте яйце і збийте до однорідності виделкою, в третю насипте сухарі. Крок 5

КАРТОПЛЯНІ крокет з шинкою

Сформуйте з картопляної маси 12-16 кульок і обваляйте кожен в борошні, потім опустіть в миску з яйцем і, нарешті, обваляйте в сухарях. Крок 6

КАРТОПЛЯНІ крокет з шинкою

у глибокій каструлі розжарити масло для фритюру і обсмажте в ньому кульки до золотистого кольору. Готові кульки викладіть відразу на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Подавайте негайно, з томатним соусом.

0/5 (0 Reviews)