ТЕФТЕЛІ у вершковому-сирним соусом

ТЕФТЕЛІ у вершковому-сирним соусом

Інгредієнти

  • яловичина – 500 г
  • рослинне масло для обсмажування
  • борошно – 2 ст. л.
  • цибуля дрібний – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – за смаком
  • часник – 1 зубчик
  • молоко – 100 мл
  • горішки кедрові – 0,25 склянки
  • білий хліб без кірки – 100 г

Для соусу:

  • кріп, петрушка – по 3 гілочки
  • вершки жирністю 9% – 2 склянки
  • сир Емменталь – 75 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ТЕФТЕЛІ у вершковому-сирним соусом

М'ясо вимити, обсушити і нарізати довільними шматками. За допомогою подрібнювача перетворити в фарш. Крок 2

ТЕФТЕЛІ у вершковому-сирним соусом

Хліб розмочити в молоці, потім злегка віджати. Цибулю і часник очистити і подрібнити. Крок 3

ТЕФТЕЛІ у вершковому-сирним соусом

Горішки обсмажити на сухій розігрітій сковороді, помішуючи, 4 хв. Потім порубати в крихту. Фарш викласти в миску, додати розмочений хліб, цибуля, часник і горіхи. Посолити, поперчити, вбити яйце і вимісити. Крок 4

ТЕФТЕЛІ у вершковому-сирним соусом

Скачати з отриманого фаршу кульки діаметром приблизно 3,5 см. Обваляти кожну кульку в борошні і обсмажувати в розігрітій олії по 2 хв. з кожного боку. Крок 5

ТЕФТЕЛІ у вершковому-сирним соусом

Зелень вимити й подрібнити разом з сиром. Крок 6

ТЕФТЕЛІ у вершковому-сирним соусом

Сливки прогріти, не доводячи до кипіння, додати зелень і сир, збити за допомогою блендера. Влити в сотейник до тефтелі. Зменшити вогонь і готувати без кришки, час від часу перевертаючи, 10 хв.

0/5 (0 Reviews)