Інгредієнти
- яловичина – 500 г
- рослинне масло для обсмажування
- борошно – 2 ст. л.
- цибуля дрібний – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- сіль – за смаком
- часник – 1 зубчик
- молоко – 100 мл
- горішки кедрові – 0,25 склянки
- білий хліб без кірки – 100 г
Для соусу:
- кріп, петрушка – по 3 гілочки
- вершки жирністю 9% – 2 склянки
- сир Емменталь – 75 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
М'ясо вимити, обсушити і нарізати довільними шматками. За допомогою подрібнювача перетворити в фарш. Крок 2
Хліб розмочити в молоці, потім злегка віджати. Цибулю і часник очистити і подрібнити. Крок 3
Горішки обсмажити на сухій розігрітій сковороді, помішуючи, 4 хв. Потім порубати в крихту. Фарш викласти в миску, додати розмочений хліб, цибуля, часник і горіхи. Посолити, поперчити, вбити яйце і вимісити. Крок 4
Скачати з отриманого фаршу кульки діаметром приблизно 3,5 см. Обваляти кожну кульку в борошні і обсмажувати в розігрітій олії по 2 хв. з кожного боку. Крок 5
Зелень вимити й подрібнити разом з сиром. Крок 6
Сливки прогріти, не доводячи до кипіння, додати зелень і сир, збити за допомогою блендера. Влити в сотейник до тефтелі. Зменшити вогонь і готувати без кришки, час від часу перевертаючи, 10 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!