ТЕФТЕЛІ з грибним соусом

Смачне і ситне гаряча страва підійде як для сімейної вечері, так і для святкового столу.

Новий рік з італійським ароматом x Інгредієнти

  • фарш свинячий 500 г
  • рис сирої 1/3 стакан (а)
  • печериці свіжі 300 г
  • цибуля ріпчаста (великий) 1 шт.
  • молоко 500 мл
  • борошно (в соус) 3 ст.л.
  • вершкове масло 30 г
  • сир твердий 100 г
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • оливкова олія 5-6 ст.л.
  • борошно для обвалювання тефтелей

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Рис промити під проточною водою, залити 1 склянкою холодної води, додати сіль і варити до готовності. Потім відкинути рис на друшляк, злити воду. Рис остудити. Крок 2 В фарш додати рис, сіль, чорний мелений перець. Сформувати тефтелі, обваляти в борошні і обсмажити на оливковій олії. Крок 3 Ріпчасту цибулю порізати кубиками, шампіньйони – пластинками. Печериці обсмажити на оливковій олії до випаровування рідини. Додати цибулю, обсмажити до готовності. Посолити, поперчити. Крок 4 Приготувати соус: в невеликій каструльці розтопити вершкове масло, додати борошно, злегка обсмажити. Влити гаряче молоко, перемішати віночком до однорідної маси, посолити, поперчити. Додати гриби з цибулею, перемішати. Крок 5 Обсмажені тефтелі викласти в форму для запікання. Зверху полити грибним соусом. Поставити в духовку на 25 хв при 180 ° C. Посипати тертим сиром і поставити в духовку ще на 5 хв.

0/5 (0 Reviews)