Тортільяс з кукурудзяними-М'ясний начинкою І овочевою сальсою

тортільяс з кукурудзяними -МЯСНОЙ НАЧИНКОЙ І овочевою сальсою

Інгредієнти

  • 12 коржів тортилья
  • 600 г яловичого фаршу
  • 400 г консервованої кукурудзи
  • 400 г консервованих рубаних помідорів у власному соку
  • 1 великий червоний солодкий перець
  • середній пучок зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. л. меленого перцю чилі
  • 2 ст. л. кукурудзяної олії
  • сіль

Для соусу сальса:

  • 300 г консервованої кукурудзи
  • 12 помідорів чері
  • 1 гострий червоний перчик чилі
  • 1 невеликий зелений гострий перець
  • 1 червона солодка цибулина
  • 1 пучок кінзи
  • сік 2 лаймів
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 тортільяс з кукурудзяними-М'ясний начинкою І овочевою сальсою

Для начинки наріжте кубиками очищений від насіння солодкий перець, подрібніть зелену цибулю і часник. Розігрійте масло у великій сковороді, додайте туди часник і злегка обсмажте. Збільште вогонь до максимуму, покладіть фарш і продовжуйте обсмажувати, розбиваючи грудочки м'яса виделкою, 5 хв. Додайте помідори з соком і готуйте все разом 15 хв. на середньому вогні.
Додайте солодкий перець і готуйте ще 5 хв. Посоліть, додайте мелений чилі, кукурудзу і перемішайте. Прогрійте 5 хв. і зніміть з вогню. Додайте зелену цибулю і ще раз перемішайте. Крок 2

тортільяс З кукурудзяного-М'ясний начинкою І овочевою сальсою

Для сальси дрібно поріжте помідори черрі. У червоного чилі і зеленого гострого перцю видаліть плодоніжки і насіння, м'якоть порубати ножем разом з солодким луком і кінзою. Додайте сік лайм, кукурудзу і добре перемішайте всі інгредієнти в мисці. Посоліть і поперчіть.
Підігрійте коржі в заздалегідь прогрітій до 120 ° С духовці. Викладіть на них м'ясну начинку, скачайте в трубочку. Викладіть на блюдо і подавайте з сальсою.

Рада гастроному
Сальса – типовий мексиканський соус, в якому кукурудзу можна сміливо замінити на 1 великий авокадо. Для цього його необхідно розрізати навпіл, видалити кісточку, очистити від шкірки, щедро скропити лимонним соком, щоб м'якоть не потемніли, і нарізати на дрібні кубики.
Якщо хочеться зробити соус більш гострим, не видаляйте з перців чилі насіння. Господині на замітку

В мексиканській кухні прісні коржі тортілья панують безроздільно: з них готують і ЕНЧІЛАДАС (запечені рулетики з начинкою), і фахитас (рулетики з смужками м'яса і овочами), і буррітос (сендвіч у вигляді конвертика) і такос (складені навпіл маленькі коржі з начинкою), і кесадільяс (хрусткі трикутнички з тягнеться сирною начинкою) … А все тому, що всі ці ласощі зручно їсти, швидко і дуже смачно!

0/5 (0 Reviews)