Інгредієнти
- 750 г баранячого фаршу
- 1 середня цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 пучок петрушки
- 2 піти
- 500 г густої сметани
- щіпка куркуми
- 2 ст. л. рослинного масла
- велика жменю кедрових горішків
- сіль, перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Лук і часник очистити і подрібнити, петрушку вимити, обсушити і дрібно нарізати. Змішати м'ясний фарш з цибулею, часником і петрушкою, приправити сіллю і перцем. Добре вимісити і кілька разів з силою відбити об поверхню столу. Вологими руками виліпити з фаршу ковбаски довжиною 7 см і товщиною 2 см. Викласти на піднос, накрити і поставити в холодильник на 30 хв. Крок 2
Тим часом розділити піти на 2 частини і обсмажити половинки на сухій сковороді, часто перевертаючи, поки тісто не стане хрустким. Перекласти на обробну дошку і дати трохи охолонути. Замість піт в цьому рецепті можна використовувати лаваш. Крок 3
Кедрові горішки обсмажити на тій же сковороді, весь час помішуючи, 5 хв. Пересипати в миску. Крок 4
Дрібно розкришити піти на блюдо сервіровки, присипати куркумою і половиною обсмажених горішків. Крок 5
Розігріти в сковороді, в якій обсмажувалися горішки, рослинне масло і обсмажити кебаби до рум'яної скоринки, по 4-5 хв. з кожного боку. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковорідку кришкою і готувати приблизно 6-7 хв. Крок 6
Сметану збити виделкою і викласти на хлібну суміш, злегка перемішати. Помістити на отриману «подушку» гарячі кебаби, посипати горішками і відразу ж подати до столу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!