ТУШКОВАНА ГАРБУЗ з курячим фрикадельками

ТУШКОВАНА ГАРБУЗ з курячим фрикадельками

Інгредієнти

  • 600 г м'якоті гарбуза
  • 2-3 ст. л. вершкового масла
  • 200 г вершків
  • 125 мл молока
  • сіль, мелений перець
  • 1 ст. л. сушеного майорану
  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина
  • яйця – 2 шт
  • 2 ст. л. рубаної зелені петрушки
  • 1 шматок черствого хліба
  • 0,5 л овочевого бульйону
  • 75 г тертого сиру
  • 2-3 гілочки базиліка
  • 600 г курячого фаршу

Покроковий рецепт приготування

Хліб замочити в молоці, віджати. Змішати з курячим фаршем і подрібненої цибулиною в мисці, вбити яйця. Вимісити в однорідну масу, приправити сіллю, перцем і майораном. З фаршу скачати невеликі кульки, помістити в каструлю з киплячим бульйоном. Варити 10-12 хв. на слабкому вогні. Фрикадельки вийняти, обсушити, бульйон зберегти. Тим часом м'якоть гарбуза нарізати кубиками. Цибулину очистити, подрібнити і обсмажити до прозорості в сотейнику на вершковому маслі. Додати м'якоть гарбуза і смажити ще 2-3 хв. У сотейник з гарбузом влити 1 склянку бульйону, в якому варилися курячі галушки, додати вершки. Готувати на середньому вогні 6-8 хв. Приправити сіллю і перцем. В кінці посипати тертим сиром. Розкласти по тарілках гарбузову суміш і фрикадельки. Прикрасити рубаною петрушкою і листочками базиліку.

0/5 (0 Reviews)