ВЕЛИКОДНІЙ ПОШИТТЯ

За православною традицією пасхальний стіл на Русі намагалися зробити особливо щедрим, ошатним і урочистим. У кожній родині готували свої фірмові страви, але в основі всіх лежала старорусская кухня.

 ВЕЛИКОДНІЙ ПОШИТТЯ

Інгредієнти

  • 700 г курячої печінки
  • вершки жирністю не менше 30%
  • 10 варених перепелиних яєць
  • сіль, перець, мускатний горіх
  • 300 г курдючного або нутряного сала
  • яйце велике
  • 60 г бренді
  • 200 г сирокопченої шинки
  • 300 г нежирної свинини

Покроковий рецепт приготування

Печінка залити вершками, залишити приблизно на 1 годину. Шинку дрібно порізати. Свинину і сало двічі пропустити через м'ясорубку. Потім подрібнити печінку. Змішати свинину, сало і печінку, додати спеції, вершки, бренді шинку, перемішати. Половину маси викласти в прямокутну форму для запікання об'ємом 1,5 л, укласти поверх перепелині яйця, викласти залишок паштетною маси і поставити в нагріту духовку на 1,5 години. Паштет краще хоча б 1 день витримати в холодильнику, ще краще – 2-3 дня.

0/5 (0 Reviews)