ВІДБИВНА З свинини з соусом із журавлини

Про

& nbsp;

& nbsp;

ВІДБИВНА З свинини з соусом із журавлини

Інгредієнти

  • 4 свинячі відбивні приблизно по 200 г кожна
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • сіль і перець за смаком

Для соусу:

  • 250 г журавлини (можна замороженої)
  • 2 маленькі цибулини шалот
  • 30 + 20 г вершкового масла
  • 120 мл червоного сухого вина
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • щіпка солі
  • мелений білий перець
  • гілочка розмарину
  • 1 ч. л. крохмалю
  • 1 ст. л. бальзамічного оцту

Покроковий рецепт приготування

Вимити відбивні холодною водою і обсушити паперовими рушниками. Натерти сіллю і перцем, змастити оливковою олією. У сковорідку з рифленим дном налити 1 ст. л. оливкового масла і сильно розігріти. Вилити з сковорідки надлишки масла і покласти відбивні. Готувати 3 хвилини, не зрушуючи і не перевертаючи м'ясо. Перевернути на іншу сторону і готувати ще 2 хвилини. Зняти з вогню і зберігати в теплі. Вимити і обсушити журавлину. Дрібно нарізати цибулю-шалот. Розтопити в сотейнику вершкове масло і згасити цибулю до м'якості. Додати журавлину і розмарин і прогріти, поки ягоди не почнуть лопатися. Розім'яти ягоди ложкою або товкачиком для пюре. Зменшити нагрів і влити в сотейник вино. Додати сіль і цукор, приправити перцем і готувати під кришкою 5 хвилин, помішуючи. Влити в сотейник бальзамічний оцет і розведений у невеликій кількості питної води крохмаль. Інтенсивно перемішуючи, довести соус до кипіння і відразу зняти з вогню. Додати 20 г вершкового масла, перемішати. Розкласти на підігріті тарілки свинячі відбивні, полити журавлинним соусом і прикрасити гілочкою розмарину. Як гарнір подати розсипчастий рис сорту басматі.

0/5 (0 Reviews)