Перед вами досить простий у виконанні рецепт, який завжди дає гарантований результат. М'яка телятина і пряна морква відмінно поєднуються один з одним. Блюдо підійде як для буденного вечері (адже воно готується досить швидко), так і для святкового столу.
Інгредієнти
- 8 телячих відбивних на кісточці
- 16-20 молодих морквин
- 3 зубчики часнику
- 4 гілочки чебрецю
- 5 гілочок кінзи
- 1 ч. Л. меленого коріандру
- 1 ст. л. рідкого меду
- 2 ст. л. лимонного соку
- оливкова олія «екстра вірджин»
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
М'ясо обсушити паперовими рушниками, зріжте плівки і жир, зачистите кістку. Посоліть і поперчіть. Крок 2
Покладіть в ступку 2 зубчики часнику з дрібкою солі і листочками чебрецю і розітріть. Змішайте з 3 ст. л. масла, змастіть м'ясо і залиште на 15 хв. Крок 3
Розігрійте духовку до 180 ° С. Очистіть моркву і бланшувати 3 хв. Обсушити і викладіть у форму для запікання. Посипте сіллю, перцем, коріандром, полийте 2 ст. л. масла. Запікайте в духовці 20 хв. Крок 4
У широкій сковороді з товстим дном розігрійте оливкову олію і обсмажте відбивні з обох сторін до золотистої скоринки. Крок 5
Перекладіть м'ясо на деко і поставте в духовку до моркви на 15 хв. Коли м'ясо буде готове, вийміть деко з духовки і накрийте фольгою. Залиште на 10 хв. Крок 6
Дрібно наріжте що залишився зубчик часнику і кінзу, змішайте з медом і лимонним соком. Полийте цією заправкою морква і подавайте до телятини.
За цим рецептом можна приготувати і не дуже молоду моркву, розрізавши її на четвертинки і збільшивши час запікання.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!