ТЕЛЯТИНА на кісточці з пряними моркви

Перед вами досить простий у виконанні рецепт, який завжди дає гарантований результат. М'яка телятина і пряна морква відмінно поєднуються один з одним. Блюдо підійде як для буденного вечері (адже воно готується досить швидко), так і для святкового столу.

Інгредієнти

  • 8 телячих відбивних на кісточці
  • 16-20 молодих морквин
  • 3 зубчики часнику
  • 4 гілочки чебрецю
  • 5 гілочок кінзи
  • 1 ч. Л. меленого коріандру
  • 1 ст. л. рідкого меду
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • оливкова олія «екстра вірджин»
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ТЕЛЯТИНА на кісточці з пряними моркви

М'ясо обсушити паперовими рушниками, зріжте плівки і жир, зачистите кістку. Посоліть і поперчіть. Крок 2

ТЕЛЯТИНА на кісточці з пряними морква

Покладіть в ступку 2 зубчики часнику з дрібкою солі і листочками чебрецю і розітріть. Змішайте з 3 ст. л. масла, змастіть м'ясо і залиште на 15 хв. Крок 3

ТЕЛЯТИНА на кісточці з пряними морква

Розігрійте духовку до 180 ° С. Очистіть моркву і бланшувати 3 хв. Обсушити і викладіть у форму для запікання. Посипте сіллю, перцем, коріандром, полийте 2 ст. л. масла. Запікайте в духовці 20 хв. Крок 4

ТЕЛЯТИНА на кісточці з пряними моркви

У широкій сковороді з товстим дном розігрійте оливкову олію і обсмажте відбивні з обох сторін до золотистої скоринки. Крок 5

ТЕЛЯТИНА на кісточці з пряними морква

Перекладіть м'ясо на деко і поставте в духовку до моркви на 15 хв. Коли м'ясо буде готове, вийміть деко з духовки і накрийте фольгою. Залиште на 10 хв. Крок 6

ТЕЛЯТИНА на кісточці з пряними морква

Дрібно наріжте що залишився зубчик часнику і кінзу, змішайте з медом і лимонним соком. Полийте цією заправкою морква і подавайте до телятини.

За цим рецептом можна приготувати і не дуже молоду моркву, розрізавши її на четвертинки і збільшивши час запікання.

0/5 (0 Reviews)