Багато хто погодиться, що це один з найкращих сніданків. На перший погляд готувати складно, але, повірте, це дуже просто. Смачно, ситно і корисно!
Інгредієнти
- яйце куряче – 2 шт .
- масло вершкове – 60 г
- шинка пармська – 1 скибочка
- хліб білий – 1 кус.
- сіль, перець – за смаком
- оцет винний – 1/2 ч. л.
- масло рослинне – 1/2 ч. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Спочатку потрібно приготувати соус. Від яйця відокремити жовток (білок не потрібний) і покласти його в жароміцних глибоку миску. Вершкове масло розтопити і підігріти в мікрохвильовій печі. Доливати до жовтка тепле масло маленькими частинами і активно збивати віночком. Періодично миску потрібно ставити і підігрівати на водяній бані. Заважати потрібно не зупиняючись, інакше жовток може згорнутися. Коли все прогріється до потрібної температури, соус почне загусати. В кінці його можна трохи посолити і поперчити за смаком і додати буквально кілька крапель винного оцту. Соус по консистенції буде як сметана. Крок 2
Щоб яйце ідеально пошированние в гарячій воді, воно повинно бути дуже свіжим і бажано не повинно навіть потрапити в холодильник, але таке в міських умовах навряд чи можливо, тому пошированние яйце ми будемо в харчовій плівці. для цього шматок харчової плівки укласти в глибоку піалу, змастити її злегка рослинним маслом і розбити туди акуратно яйце. Краї плівки зібрати і опустити в гарячу воду. Вода не повинна сильно кипіти, але вона повинна бути гарячою і однакової температури. Як тільки білок схопиться добре і на яйце можна натиснути злегка, воно готове. Яйце вариться приблизно 3 хвилини. Крок 3
Поки яйце вариться, на сухій сковороді підсмажити до хрускоту по обидва боки скибочку шинки пармської і потім, на цій же сковороді підрум'янити тост з білого хліба або булочки. Крок 4
Зібрати потрібно швидко. На тарілку покласти тост, зверху хрустку шинку, потім яйце і зверху полити соусом оландез і подавати негайно! Господині на замітку
Щоб яйце ідеально пошированние в гарячій воді, воно повинно бути дуже свіжим і бажано не повинно було навіть потрапити в холодильник, після того, як курка знесла.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!