Кажуть, що рецепт страви Яйця Бенедикт був придуманий в 1890-х роках в Нью-Йорку. Мовляв, одного разу якийсь Лемюель Бенедикт, страждаючи від страшного похмілля, забрів в ресторан нью-йоркського готелю & laquo; Уодолрф Асторія & raquo; і попросив офіціанта принести йому що-небудь таке на сніданок. Той передав прохання відвідувача кухареві, який, мабуть, перебував у гарному настрої, тому приготував нещасному особливе блюдо з яєць і назвав його ім'ям гостя. Відвідувач прийшов від сніданку в захват, його настрій, а також стан значно покращилися. Існують і інші версії появи на світло рецепта яєць бенедикт, проте як би там не було, до цього дня кожен поважаючий себе & nbsp; ресторан п'ятизіркового готелю має в меню це блюдо, суть якого неймовірно проста. Пропонуємо вам тут же в цьому переконатися!
Інгредієнти
Для соусу:
- вершкове масло – 100 г
- жовтки – 2 шт.
- лимонний сік – 2 ч. Л.
Для тостів:
- яйця – 2 шт.
- варена шинка – 2 скибочки
- пшеничний хліб – 2 скибочки
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Спочатку приготуйте яйця-пашот. Для цього акуратно, не пошкоджуючи жовтка, розбийте кожне яйце в окрему маленьку мисочку. У невелику каструлю або ківш налийте киплячу питну воду (приблизно на 3 см висоти ємності). Крок 2
Увімкніть під ємністю з водою слабкий вогонь. Як тільки з дна почнуть підніматися бульбашки, обережно вилийте в воду яйце і варіть рівно одну хвилину (стежте по годинах). Зніміть каструлю або ківш з вогню і дайте яйцю-пашот дійти до потрібної кондиції у гарячій воді (рівно 10 хвилин). Повторіть ту ж саму процедуру з другим яйцем. Крок 3
Приготуйте голландський соус. Для цього вершкове масло наріжте кубиками і розтопіть в кухлик. Змішайте віночком жовтки і лимонний сік в сталевий мисці. Миску з жовткова-лимонної сумішшю встановіть над каструлею з несильно киплячою водою і, безперервно збиваючи, тонкою цівкою поступово влийте розтоплене масло. Збивайте до тих пір, поки маса не стане густою, кремообразной. Крок 4
Хліб підрум'яньте в тостері . Зверху на кожен покладіть шматочок шинки. Вийміть яйця-пашот шумівкою. Промокніть шумовку знизу паперовим рушником. Викладіть яйця-пашот на тости з шинкою і негайно подавайте з теплим соусом. Корисна порада
Для приготування вибирайте найсвіжіші яйця. В іншому випадку жовток, швидше за все, просто розтечеться. Пам'ятайте, що вода повинна ледь-ледь кипіти, і цей стан слід підтримувати постійно.
До речіПриготування яєць бенедикт має чималу кількість варіантів. У Каліфорнії, наприклад, в блюдо додають гуакамоле, а замість шинки використовують пікантну ковбасу чорізо. & Nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!