ЯЙЦЯ БЕНЕДИКТ

Кажуть, що рецепт страви Яйця Бенедикт був придуманий в 1890-х роках в Нью-Йорку. Мовляв, одного разу якийсь Лемюель Бенедикт, страждаючи від страшного похмілля, забрів в ресторан нью-йоркського готелю & laquo; Уодолрф Асторія & raquo; і попросив офіціанта принести йому що-небудь таке на сніданок. Той передав прохання відвідувача кухареві, який, мабуть, перебував у гарному настрої, тому приготував нещасному особливе блюдо з яєць і назвав його ім'ям гостя. Відвідувач прийшов від сніданку в захват, його настрій, а також стан значно покращилися. Існують і інші версії появи на світло рецепта яєць бенедикт, проте як би там не було, до цього дня кожен поважаючий себе & nbsp; ресторан п'ятизіркового готелю має в меню це блюдо, суть якого неймовірно проста. Пропонуємо вам тут же в цьому переконатися!

ЯЙЦЯ БЕНЕДИКТ

ЯЙЦЯ БЕНЕДИКТ

Інгредієнти

Для соусу:

  • вершкове масло – 100 г
  • жовтки – 2 шт.
  • лимонний сік – 2 ч. Л.

Для тостів:

  • яйця – 2 шт.
  • варена шинка – 2 скибочки
  • пшеничний хліб – 2 скибочки

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

ЯЙЦЯ БЕНЕДИКТ

Спочатку приготуйте яйця-пашот. Для цього акуратно, не пошкоджуючи жовтка, розбийте кожне яйце в окрему маленьку мисочку. У невелику каструлю або ківш налийте киплячу питну воду (приблизно на 3 см висоти ємності). Крок 2

ЯЙЦЯ БЕНЕДИКТ

Увімкніть під ємністю з водою слабкий вогонь. Як тільки з дна почнуть підніматися бульбашки, обережно вилийте в воду яйце і варіть рівно одну хвилину (стежте по годинах). Зніміть каструлю або ківш з вогню і дайте яйцю-пашот дійти до потрібної кондиції у гарячій воді (рівно 10 хвилин). Повторіть ту ж саму процедуру з другим яйцем. Крок 3

Приготуйте голландський соус. Для цього вершкове масло наріжте кубиками і розтопіть в кухлик. Змішайте віночком жовтки і лимонний сік в сталевий мисці. Миску з жовткова-лимонної сумішшю встановіть над каструлею з несильно киплячою водою і, безперервно збиваючи, тонкою цівкою поступово влийте розтоплене масло. Збивайте до тих пір, поки маса не стане густою, кремообразной. Крок 4

ЯЙЦЯ БЕНЕДИКТ

Хліб підрум'яньте в тостері . Зверху на кожен покладіть шматочок шинки. Вийміть яйця-пашот шумівкою. Промокніть шумовку знизу паперовим рушником. Викладіть яйця-пашот на тости з шинкою і негайно подавайте з теплим соусом. Корисна порада

Для приготування вибирайте найсвіжіші яйця. В іншому випадку жовток, швидше за все, просто розтечеться. Пам'ятайте, що вода повинна ледь-ледь кипіти, і цей стан слід підтримувати постійно.

До речі

Приготування яєць бенедикт має чималу кількість варіантів. У Каліфорнії, наприклад, в блюдо додають гуакамоле, а замість шинки використовують пікантну ковбасу чорізо. & Nbsp;

0/5 (0 Reviews)