Рецепт нашої піци на кефірі, звичайно, далекий від класичної італійської версії, але він також має право на існування хоча б тому, що ви приготуєте це блюдо менше ніж за годину: тісто не вимагає часу для підйому. Але тим не менш воно виходить дуже смачним і повітряним: кефір і сода роблять свою справу. Що стосується начинки, то ми запропонували найпростіший варіант, який тільки собі можна уявити & mdash; кожен може знайти подібні продукти в своєму холодильнику. Хочеться чогось більш оригінального? Будь ласка! Піца на кефірі тим і хороша що дає необмежені можливості в реалізації кулінарної фантазії: додавайте в начинку все, що вашій душі завгодно!
Інгредієнти
Для начинки:
- варена шинка або варена ковбаса – 250 г
- помідори – 2 шт .
- напівтвердий сир -250 г
- томатний соус – 5 ст. л.
- сушений базилік або орегано – 1 ч. Л.
- оливкова олія – 1 ст. л.
Для тіста:
- яйця – 2 шт.
- сіль – 1 ч. л.
- рослинне масло – 2 ст. л. + 1 ч. Л. для змазування дека
- кефір 3,2% – 500 мл
- борошно – 650 г
- сода – на кінчику ножа
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготуйте тісто для піци на кефірі. Для цього у великій мисці злегка збийте вінчиком яйця з сіллю. Додайте рослинне масло. Ще раз збийте вінчиком. Крок 2
В яєчно-масляну суміш влийте кефір і перемішайте. Борошно з содою просійте через дрібне сито в окрему миску. Отриману суміш поступово додайте в яєчно-кефірну суміш. Вимісити м'яке липкою тісто і залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі. Крок 3
Приготуйте начинку для піци на кефірі . Для цього варену шинку (ковбасу) і помідори наріжте тонкими скибочками. Напівтвердий сир натріть на крупній тертці або середньої. Крок 4
Духовку нагрійте до 180 ° C. Рослинним маслом змастіть деко. Викладіть на нього тісто для піци і руками, змоченими водою, розподіліть так, щоб вийшла тонка коржик. Крок 5
Тісто змастіть за допомогою кулінарного пензлика томатним соусом. Посипте половиною тертого сиру, зверху розкладіть шинку і помідори. Крок 6
Посипте сушеним базиліком (орегано) і тертим сиром. Збризніть оливковим маслом. Піцу на кефірі випікайте 20-25 хвилин. На стіл подайте гарячою. Корисна порада
Якщо коржик для піци на кефірі на вашому листі виходить дуже товстою, розділіть тісто навпіл і спечіть 2 піци. В цьому випадку вам може знадобитися трохи більше інгредієнтів для начинки. & Nbsp;
До речі
В начинку для піци на кефірі можна додати, крім шинки і помідорів, нарізані свіжі шампіньйони, солодкий перець, цукіні, консервовані оливки, каперси.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!