Яловичини по-бургундскі

яловичини по-бургундскі

Інгредієнти < ul>

  • борошно – 25 г
  • помідор – 3 шт.
  • вино червоне сухе – 750 мл
  • лист лавровий – 1 шт.
  • морква середнього розміру – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 цибулини
  • перець чорний – 6 горошин
  • часник великий – 1 зубчик
  • чебрець – 2 гілочки
  • масло рослинне – 2 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • безкісткова яловичина (шия, лопатка) – 1 кг
  • перець болгарський – до смаку
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> копчений бекон – 200 г

  • невеликі печериці – 200 г
  • масло вершкове – 1 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • солодкий болгарський – до смаку
  • дрібну цибулю – 200 г
  • Покроковий рецепт приготування

    Крок 1

    Яловичину нарізати великими шматками, натерти сіллю і перцем, обваляти в борошні. Порціями обсмажувати в каструлі в розігрітій олії, до коричневого кольору. Викладати на блюдо. Крок 2

    яловичини по-бургундскі

    Чебрець, горошини перцю і лавровий лист зав'язати в полотняну ганчірочку. Цибулю, моркву і часник очистити, подрібнити. Помідори вимити і нарізати скибочками. Цибулю, моркву і часник покласти в каструлю, де смажилося м'ясо. Готувати, помішуючи і зіскрібаючи м'ясний сік, 10 хв. Додати помідори і готувати ще 5 хв. Крок 3

    яловичини по-бургундскі

    влити половину вина, випаровувати 10 хв. Влити 300 мл води і вино, що залишилося. Крок 4

    яловичини по-бургундскі

    Повернути в каструлю м'ясо, покласти мішечок з прянощами. Довести до кипіння. Накрити і поставити в розігріту до 160 ° С духовку на 2 ч. Крок 5

    яловичини по-бургундскі

    Приготувати гарнір. Цибулини очистити, опустити в киплячу воду на 7 хв., Потім відкинути на друшляк, дати охолонути. Гриби вимити й обсушити. Бекон нарізати невеликими шматочками. Крок 6

    яловичини по-бургундскі

    розігріти в сковороді трохи олії, покласти бекон. Готувати до тих пір, поки не витопити практично весь жир. Шумівкою перекласти шкварки на паперові рушники. Покласти в сковороду цибулю, гриби і нарізану кубиками солодкий перець (за бажанням), додати вершкове масло і готувати до золотистого кольору, 5-7 хв. Приправити сіллю, зняти з вогню. Готове м'ясо викласти з каструлі на блюдо. З соусу видалити мішечок з прянощами. Додати шкварки, цибулю і гриби. Перемішати і довести до кипіння. Залити соусом м'ясо і подати до столу.

    0/5 (0 Reviews)