ИНДЕЙКА В СЕРЕДЗЕМНОМОРСЬКОМУ СТИЛІ

Індичка, безперечно, королева різдвяного і новорічного столу. І для цього є не тільки смакові, а й практичні підстави. Беручись за запікання птиці такого розміру, ви можете бути впевнені, що її м'яса вистачить не тільки для запрошених, але і для нежданих гостей. Як правило, індичку фарширують & ndash; у вас виходить і основне блюдо, і гарнір & laquo; в одному флаконі & raquo;.

Інгредієнти

  • 1 індичка вагою 4,5-5 кг
  • 2 зубчики часнику
  • 3 гілочки орегано
  • середній пучок базиліка
  • середній пучок петрушки
  • 50 г вершкового масла
  • 1 лимон
  • 1 середня цибулина
  • 8 скибочок сиров'яленому шинки
  • сіль, чорний перець

Для начинки: < ul>

  • 20 г сухих білих грибів
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • 1 велика цибулина
  • 150 г рису арборіо
  • половина склянки сухого білого вина
  • 200 мл курячого бульйону
  • 1 пучок петрушки
  • сік половини лимона
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • Для підливи:

    • 150 мл солодкого білого вина
    • 450 мл курячого бульйону
    • 1 ст. л. борошна
    • 1 ст. л. зернистої гірчиці
    • 1 ст. л. желе з червоної смородини
    • сіль, мелений чорний перець

    Покроковий рецепт приготування

    Крок 1 Для начинки залийте гриби 300 мл окропу на 20 хв., Потім відкиньте гриби на друшляк, зберігши настій. Гриби обсушити і наріжте соломкою. Крок 2 Лук подрібніть, обсмажте у великій сковороді на вершковому і оливковій олії до м'якості, 5 хв. Всипте рис і готуйте, помішуючи, 3 хв. Додайте гриби, проціджений грибний настій, вино і бульйон. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте 10 хв. Зніміть з вогню, посоліть, поперчіть, додайте подрібнену петрушку і сік лимона, перемішайте. Крок 3 Часник, орегано, базилік і петрушку дрібно наріжте. Нагрійте масло до кімнатної температури. Перемішайте розм'якшене вершкове масло з часником і зеленню, приправити сіллю і перцем. Крок 4

    ИНДЕЙКА В СЕРЕДЗЕМНОМОРСЬКОМУ СТИЛІ

    Нафаршіруйте індичку остигнула начинкою. Лимон і цибулину розріжте на 4 частини і вкладіть в розріз. Помістіть індичку на деко і щедро змастіть підготовленим маслом грудку і ніжки. Крок 5

    Кінці ніжок зв'яжіть шпагатом. Накрийте індичку фольгою і поставте в розігріту до 190 ° С духовку приблизно на 3,5 ч. Часто поливайте птицю соком, що виділився. Крок 6

    ИНДЕЙКА В СЕРЕДЗЕМНОМОРСЬКОМУ СТИЛІ

    За 40 хв. до закінчення зніміть фольгу, через 20 хв. покладіть на грудку шматочки шинки. Готовуюіндичку дістаньте з духовки, знову накрийте фольгою і залиште на 20-40 хв. Крок 7 Для підливи в сотейник злийте залишився на деку сік. Поставте на середній вогонь, додайте борошно і готуйте, помішуючи, 2 хв. Покладіть гірчицю, красносмородіновое желе, влийте бульйон і вино. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте 15 хв. Посоліть, поперчіть за смаком. Перелийте підливу в соусник і подайте до індички. Господині на замітку

    Для того щоб правильно розрахувати час приготування індички, треба знати її точну вагу. Готуйте, виходячи з розрахунку 25 хв. на 1/2 кг ваги плюс ще 30 хв. на всю птицю.

    0/5 (0 Reviews)