Індичка, безперечно, королева різдвяного і новорічного столу. І для цього є не тільки смакові, а й практичні підстави. Беручись за запікання птиці такого розміру, ви можете бути впевнені, що її м'яса вистачить не тільки для запрошених, але і для нежданих гостей. Як правило, індичку фарширують & ndash; у вас виходить і основне блюдо, і гарнір & laquo; в одному флаконі & raquo;.
Інгредієнти
- 1 індичка вагою 4,5-5 кг
- 2 зубчики часнику
- 3 гілочки орегано
- середній пучок базиліка
- середній пучок петрушки
- 50 г вершкового масла
- 1 лимон
- 1 середня цибулина
- 8 скибочок сиров'яленому шинки
- сіль, чорний перець
Для начинки: < ul>
Для підливи:
- 150 мл солодкого білого вина
- 450 мл курячого бульйону
- 1 ст. л. борошна
- 1 ст. л. зернистої гірчиці
- 1 ст. л. желе з червоної смородини
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для начинки залийте гриби 300 мл окропу на 20 хв., Потім відкиньте гриби на друшляк, зберігши настій. Гриби обсушити і наріжте соломкою. Крок 2 Лук подрібніть, обсмажте у великій сковороді на вершковому і оливковій олії до м'якості, 5 хв. Всипте рис і готуйте, помішуючи, 3 хв. Додайте гриби, проціджений грибний настій, вино і бульйон. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і готуйте 10 хв. Зніміть з вогню, посоліть, поперчіть, додайте подрібнену петрушку і сік лимона, перемішайте. Крок 3 Часник, орегано, базилік і петрушку дрібно наріжте. Нагрійте масло до кімнатної температури. Перемішайте розм'якшене вершкове масло з часником і зеленню, приправити сіллю і перцем. Крок 4
Нафаршіруйте індичку остигнула начинкою. Лимон і цибулину розріжте на 4 частини і вкладіть в розріз. Помістіть індичку на деко і щедро змастіть підготовленим маслом грудку і ніжки. Крок 5
Кінці ніжок зв'яжіть шпагатом. Накрийте індичку фольгою і поставте в розігріту до 190 ° С духовку приблизно на 3,5 ч. Часто поливайте птицю соком, що виділився. Крок 6
За 40 хв. до закінчення зніміть фольгу, через 20 хв. покладіть на грудку шматочки шинки. Готовуюіндичку дістаньте з духовки, знову накрийте фольгою і залиште на 20-40 хв. Крок 7 Для підливи в сотейник злийте залишився на деку сік. Поставте на середній вогонь, додайте борошно і готуйте, помішуючи, 2 хв. Покладіть гірчицю, красносмородіновое желе, влийте бульйон і вино. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте 15 хв. Посоліть, поперчіть за смаком. Перелийте підливу в соусник і подайте до індички. Господині на замітку
Для того щоб правильно розрахувати час приготування індички, треба знати її точну вагу. Готуйте, виходячи з розрахунку 25 хв. на 1/2 кг ваги плюс ще 30 хв. на всю птицю.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!