ЗАПІКАНКА З ЦВЕТНОЙ капусти з сирним соусом

ЗАПІКАНКА З ЦВЕТНОЙ КАПУСТИ З сирним соусом

Інгредієнти

  • 1 середній качан цвітної капусти
  • 50 г бринзи
  • 100 г вареної шинки
  • 3-5 пір'я зеленої цибулі
  • морська сіль

Для сирного соусу:

  • 40 г сиру пармезан
  • 50 г сиру емменталь ілішвейцарского
  • 3 ст. л. жирної сметани
  • 80 мл молока
  • тертий мускатний горіх

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У капусти видалити стебло, головку розібрати на дуже дрібні суцвіття, покласти в глибоку жароміцних форму. Посолити, влити 1/3 склянки окропу. Запекти в розігрітій до 180 ° С духовці, 15 хв. Крок 2 Бринзу дрібно розкришити. Зелену цибулю і шинку нарізати дуже дрібно. Шинку трохи обсмажити на сухій сковороді. Крок 3 Для сирного соусу пармезан і Емменталь натерти на дрібній тертці. У неглибокий сотейник влити молоко, додати сметану. Збиваючи віночком, довести до кипіння на маленькому вогні. Відкласти 1 ст. л. з гіркою пармезану. Додати в сотейник залишився тертий пармезан, емменталь і мускатний горіх. Постійно помішуючи, готувати, поки весь сир не розтане. Крок 4> Запечену капусту посипати розкришене бринзою, зеленою цибулею і кубиками шинки, залити сирним соусом, посипати відкладеним пармезаном. Запікати до рум'яної скоринки, 15-20 хв.

0/5 (0 Reviews)