ЗАПІКАНКА З КАРТОПЛІ З цесарки І БЛАКИТНИМ сиром

ЗАПІКАНКА З КАРТОПЛІ З цесарки І БЛАКИТНИМ сиром

Інгредієнти

  • 1 кг великої картоплі
  • 500 г вареного м'яса цесарки
  • 150 г сиру з блакитною пліснявою (дор блю, горгонзола)
  • 500 мл вершків 22% жирності вершкове масло
  • 3 зубчики часнику
  • 1 середній пучок петрушки солодка мелена паприка сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Картопля очистіть і наріжте дуже тонкими круглими скибочками. М'ясо цесарки наріжте тонкими смужками. Роздавите і очистіть часник. Дуже дрібно порубати часник разом з петрушкою, попередньо видаливши у петрушки жорстку частину стебел. Крок 2 В мисці ретельно змішайте раскрошенную сир і трохи вершків, додайте чорний перець, після чого влийте вершки. Розтопіть трохи вершкового масла в сковороді і обсмажуйте м'ясо цесарки на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин. Посипте петрушкою з часником, перемішайте і зніміть з вогню. Крок 3 Щедро змастіть маслом керамічну форму для запікання, акуратно рівним шаром викладіть в неї половину картоплі, на нього – цесарку. Залийте приблизно 1/3 сирної маси. Потім викладіть залишився картопля і соус. Крок 4 Закрийте форму фольгою і запікайте при 200 ° С у верхній частині духовки 50 хвилин. Потім зніміть фольгу, присипте поверхню запіканки паприкою і продовжуйте запікати, поки картопля не стане м'яким, а верх – золотистим, ще 15-20 хвилин. Вийміть форму з духовки, дайте постояти 10 хвилин і подавайте. Господині на замітку

Смак запіканки дуже залежить від сорту сиру, який ви використовуєте. З рокфором у вас вийде одне блюдо, з горгонзола дольче & ndash; зовсім інше.

0/5 (0 Reviews)