ЗЕЛЕНІ тальятелле з фрикадельками

Тальятелле – широка паста з регіону Емілія-Романія. За легендою тальятелле були винайдені в 1487 році в епоху Відродження. & Nbsp; Світлі кучеряве волосся Лукреції Борджіа & nbsp; надихнули романтичного і вправного кухаря на створення пасти, яку він приготував на честь її весілля. & Nbsp;
Тальятелле частіше готують вдома, замішуючи пасту на яйцях, тому її поверхня виходить шорсткою, здатної утримувати густий соус. & nbsp;

Інгредієнти

  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морквина
  • 1 черешок селери
  • 70 г панчетти
  • 600 г рубаних помідорів
  • 1 ч. л. сушеного орегано
  • 300 г свинячого фаршу
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> тертий пармезан для подачі

для зеленої пасти:

  • 200 г відвареного і віджатого шпинату
  • 350 г борошна
  • 2 великих яйця
  • 1 ст. л. оливкового масла

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Гарненько відіжміть шпинат, подрібніть в блендері. Крок 2

ЗЕЛЕНІ тальятелле з фрикадельками

Просійте борошно гіркою на дошку, зробіть поглиблення в середині і розбийте в нього яйця, стільком людям виделкою. Додайте шпинат і масло і почніть замішувати тісто виделкою, починаючи працювати від центру. Крок 3

ЗЕЛЕНІ тальятелле з фрикадельками

Вимішуйте пасту не менше 10 хв. (Можна використовувати для цієї мети кухонний комбайн), поки тісто не стане однорідним і еластичним. Готове тісто скачайте в кулю, загорніть в плівку або у вологий рушник і залиште на 30 хв. Крок 4

ЗЕЛЕНІ тальятелле з фрикадельками

Розділіть тісто на 4-6 частин і розкачайте по черзі кожну з них на посипаній борошном дошці, працюючи качалкою від центру до країв (можна використовувати спеціальну насадку для кухонного комбайна або машинку для пасти). Чи не розгортайте пасту занадто тонко. Скачайте тісто в щільний рулет і наріжте тальятелле шириною 8 мм. Трохи підсушіть. Крок 5

Цибулю, моркву і селеру дуже дрібно наріжте. Панчетту також дрібно порубати. Розігрійте в каструлі 1 ст. л. оливкового масла, додайте панчетту і смажте 5 хв. Потім покладіть овочі і готуйте ще 5-7 хв., До м'якості. Додайте в каструлю помідори і орегано, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 30 хв. Крок 6

ЗЕЛЕНІ тальятелле з фрикадельками

Змішайте фарш з яйцем, сіллю і перцем. Мокрими руками сформуйте маленькі фрикадельки. Розігрійте в сковороді вершкове масло і обсмажте фрикадельки до рум'яної скоринки з усіх боків. Перекладіть фрикадельки в соус і готуйте ще 10 хв. Крок 7

ЗЕЛЕНІ тальятелле з фрикадельками

у цей час закип'ятити воду у великій каструлі, посоліть. Відваріть тальятелле до стану «аль денте» і перекладіть в соус. Акуратно перемішайте і прогрійте разом 2 хв. Якщо необхідно, додайте трохи води з-під пасти. Викладіть пасту в тарілки і посипте пармезаном.

0/5 (0 Reviews)