Тальятелле – широка паста з регіону Емілія-Романія. За легендою тальятелле були винайдені в 1487 році в епоху Відродження. & Nbsp; Світлі кучеряве волосся Лукреції Борджіа & nbsp; надихнули романтичного і вправного кухаря на створення пасти, яку він приготував на честь її весілля. & Nbsp;
Тальятелле частіше готують вдома, замішуючи пасту на яйцях, тому її поверхня виходить шорсткою, здатної утримувати густий соус. & nbsp;
Інгредієнти
- 1 середня цибулина
- 1 середня морквина
- 1 черешок селери
- 70 г панчетти
- 600 г рубаних помідорів
- 1 ч. л. сушеного орегано
- 300 г свинячого фаршу
- 1 яйце
- 50 г вершкового масла
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> тертий пармезан для подачі
для зеленої пасти:
- 200 г відвареного і віджатого шпинату
- 350 г борошна
- 2 великих яйця
- 1 ст. л. оливкового масла
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Гарненько відіжміть шпинат, подрібніть в блендері. Крок 2
Просійте борошно гіркою на дошку, зробіть поглиблення в середині і розбийте в нього яйця, стільком людям виделкою. Додайте шпинат і масло і почніть замішувати тісто виделкою, починаючи працювати від центру. Крок 3
Вимішуйте пасту не менше 10 хв. (Можна використовувати для цієї мети кухонний комбайн), поки тісто не стане однорідним і еластичним. Готове тісто скачайте в кулю, загорніть в плівку або у вологий рушник і залиште на 30 хв. Крок 4
Розділіть тісто на 4-6 частин і розкачайте по черзі кожну з них на посипаній борошном дошці, працюючи качалкою від центру до країв (можна використовувати спеціальну насадку для кухонного комбайна або машинку для пасти). Чи не розгортайте пасту занадто тонко. Скачайте тісто в щільний рулет і наріжте тальятелле шириною 8 мм. Трохи підсушіть. Крок 5
Цибулю, моркву і селеру дуже дрібно наріжте. Панчетту також дрібно порубати. Розігрійте в каструлі 1 ст. л. оливкового масла, додайте панчетту і смажте 5 хв. Потім покладіть овочі і готуйте ще 5-7 хв., До м'якості. Додайте в каструлю помідори і орегано, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 30 хв. Крок 6
Змішайте фарш з яйцем, сіллю і перцем. Мокрими руками сформуйте маленькі фрикадельки. Розігрійте в сковороді вершкове масло і обсмажте фрикадельки до рум'яної скоринки з усіх боків. Перекладіть фрикадельки в соус і готуйте ще 10 хв. Крок 7
у цей час закип'ятити воду у великій каструлі, посоліть. Відваріть тальятелле до стану «аль денте» і перекладіть в соус. Акуратно перемішайте і прогрійте разом 2 хв. Якщо необхідно, додайте трохи води з-під пасти. Викладіть пасту в тарілки і посипте пармезаном.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!