Новорічні імбирні пряники

Інгредієнти:

На 12 штук

мед 200 г
яйця 1 шт.
цукор 1 скл
маргарин 125 г
какао 2 ст.л.
порошок до печива 1,5 ч.л..
коньяк 1 ст.л.
кориця 0,5 ч.л.
потертий корінь

імбиру

1 ч.л.
потерта цедра

лимону

1 ч.л.
мука 3 скл
ванільний цукор 1 п.

глазур для пряників

цукрова пудра 1 скл
яєчний білок 1 шт
харчові барвники за бажанням

Новорічні імбирні пряники. Покроковий рецепт з фото

Час перед Новим роком, це, безумовно, період приготувань різних смачних ласощів та смачних подарунків.  І велику частину в цьому займають новорічні імбирні пряники. Запах кориці, імбиру і меду створює атмосферу свята, затишку і добробуту в оселі. Як же це чудово, зануритись у новорічну казку, готуючи новорічні медові пряники! Сьогодні я пропоную класичний простий рецепт смачних домашніх пряників. Приготувати їх легко. Крім того, політ фантазії тут практично необмежений. Домашнім пряникам можна надати найрізноманітнішої форми, покрити білковою глазур’ю різних кольорів, посипати кольоровим драже. З імбирних пряників за цим рецептом можна зробити оригінальну прикрасу на ялинку чи смачний Новорічний подарунок своїми руками.

Як приготувати імбирні пряники

Мед, маргарин і цукор розігріти на невеликому вогні, помішуючи, до однорідної консистенції. Але не дайте скипіти. Зняти з вогню, трохи охолодити( приблизно до 60 град). Додати яйце, збити вінчиком. Додати 2,5 скл муки, какао, порошок до печива, спеції, цедру і тертий імбир, ваніль, коньяк. Замісити тісто. Воно має липнути до рук. Прикрити серветкою. Поставити на холод  мінімум на 1 год, краще на ніч. Коли тісто охолоне, стане значно густішим. Вимісити його ще раз, якщо тісто буде ще за рідким і линутиме до рук, по трохи додавайте решту муки, підмішуючи. По консистенції тісто має нагадувати пластилін, бути еластичним. Тепер розкачуємо товщиною приблизно 1,5 см. Вирізаємо улюбленими новорічними формами для печива. Викладаємо на пергамент. Випікаємо пряники при температурі 190 град. 20 – 25 хв.

Глазур для пряників

Насправді, таку глазур зробити дуже просто. І покривати нею можна не тільки пряники, але й іншу випічку, наприклад кекси, рулети, пляцки, печиво.

Цукрову пудру просіяти. Насипати у глибоку миску. Додати білок. Перемішати, збити міксером до білого кольору. Маса має стати густішою.

Як прикрасити пряники глазур’ю.
Якщо ви хочете зробити новорічні пряники кольоровими, то можна використати харчові барвники. Сухі барвники розводимо у невеликій кількості води і додаємо до готової глазурі, перемішуємо. Обережно, для надання досить насиченого кольору білковій глазурі, потрібно всього кілька крапель барвника.! Не перестарайтесь!)) Можна також використати натуральні барвники, такі як сік буряка, моркви, шпинату. Але тут також треба бути обережними. До глазурі можна додавати лише кілька крапель соку. Інакше вона стане занадто рідкою. Наносити глазур на пряники можна звичайним пензликом. Також, для прикрашання пряників можна використовувати спеціальний кондитерський шприц. Якщо такого у Вас нема, то його дуже добре замінить звичайний целофановий кульок. У куточку зробіть невеликий отвір за допомогою голки. (див. фото) Наберіть глазур і розмальовуйте пряники так, як Вам підказує Ваша фантазія))

Смачного! І веселого Нового Року!

0/5 (0 Reviews)