Пляцок “Пияк”

Інгредієнти:

Маковий корж
білки 8 шт.
цукор 1 скл.
мука 4 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
кокосова стружка 100 г
мак 100 г
Білий корж
жовтки 8 шт.
цукор 0,5 скл.
мука 6 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
вода 8 ст.л.
ванільний цукор 1 п.
Шар з крекера
крекер з какао 200 г
горілка 100 г
Крем
молоко 1 л
цукор 0,5 скл.
ванільний пудинг 1 п.
сметанковий пудинг 1 п.
масло 250 г

 

Пляцок називається “Пияк”, або п”яниця, тому що до його складу входить алкоголь))) Це польський рецепт пляцка. Високий, м”якенький, гарний і дуже сманий. Такі західні пляцки часто печуть на весілля. Маково-кокосовий корж добре поєднується з заварним вершковим кремом та печивом, пропитаним алкоголем . Насправді, алкоголь надає особливий відтінок смаку цьому пляцку. Приготувати його зовсім не складно.

Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто з маком та кокосом. 8 біків збити в піну. Додати 1 скл цукру, ще збити. Додати 4 ст.л. муки, 1 ч.л. порошку до печива, 100 г сухого маку та 100 г кокосової стружки. Все перемішати міксером на низькій швидкості. Вилити у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 190 град 50-60 хв.

Біле тісто. 8 жовтків + 8 ст.л. води збити. Додати цукор і 1 п. ванільного цукру, збивати, поки не розчиниться. Додати 6 ст. л. муки, 1 ч.л. порошку до печива, перемішати до однорідності. Випікати, так як і маковий корж,  при температурі 190 град 50-60 хв.

Крем. 2 скл. молока+0,5 скл. цукру поставити, щоб закипіло. Розчинити 2 пачки пудинга(ванільний і сметанковий) у 2 скл. молока. Влити цю суміш у кипляче молоко, постійно помішучи. Маса стане густішою. Зняти з вогню, остудити. Готовий пудинг збити з 250 г масла.

Збираємо пляцок: Білий корж – 1/2 крему – маковий корж – 1/2 крему. Вкінці на крем викладаємо щільно один біля одного коричневий крекер, добре змочений у горілці. Дати пропитатись пляцку не менше однієї доби.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)