Пляцок сирник з ревенем


            Пляцок сирник з ревенем

Інгредієнти:

Тісто
борошно 500 г
розпушувач 1 ч.л.
маргарин 250 г
яйця 1 шт.
цукор 220 г
сметана  180 г
какао  20 г
Сирна маса
сир 1,5 кг
яйця 6 шт.
цукор 250 г
ваніль. пудинг 2 п.
лимонна цедра 1 ч.л.
куркума 0,5 ч.л.
Начинка
ревінь 1 кг
желе з ківі 2 уп.(70 г)
манка 20 г

 

Зараз саме сезон для смачних рецептів з ревеня. От і я, надихнувшись травневою зеленню, створила цей пляцок з ревеню. Це смачний, ніжний сирник на основі пісочного тіста з відчутною соковитою начинкою з румбамбару (так у нас називають ревінь) та яскравими кульками з какао. Без зайвої скромності скажу, що сирник з ревенем вийшов дуже смачний! Завдяки желе з ківі, ревінь у пляцку не розварився, а вийшов однорідною м”якою масою гарного зеленого кольору та з легким ароматом ківі. Кульки з какао ввібрали в себе зайву вологість із сиру та вийшли дуже ніжними. Крім того, завдяки кулькам, простий пиріг з ревеню має цікавий та оригінальний вигляд в розрізі. Ще хочу відмітити, що такий рецепт сирника є універсальний для літа! Його можна пекти з будь-якими літніми ягодами чи фруктами, змінюючи лише смак желе.

Як приготувати

Тісто. Борошно + порошок до печива розім”яти з маргарином до крихти. Додати цукор, яйце і сметану. Замісити густе тісто. Поділити його так: 1/2, 1/4 і 1/4. Половину тіста залишити в холодильнику. 1/4 ч. покласти до морозилки. І ще до 1/4 ч. тіста додати какао та замісити туге еластичне тісто. 

Сирна маса. Сир збити блендером, або пропустити через м”ясорубку. Додати до нього цукор, яйця, 2п. ванільного пудингу, лимонну цедру та крукуму. Все добре збити міксером.

Начинка з ревеню. 1 кг ревеню порізати тоненькими пластинками.

1/2 ч тіста з холодильника розкачати та викласти у форму, зробити бортики. Посипати тісто 1 п. желе зі смаком ківі. Далі викласти подрібнений ревінь. Посипати други пакетом желе з ківі. Якщо любите більш солодку начинку, то можна ще додати 2 ст.л. цукру. Потім посипати також манкою щоб ввібрався сік із румбамбару.

З коричневого тіста сформувати кульки діаметром приблизно 2 см. Та викласти на ревінь. Далі викладаємо сирну масу так щоб покрити нею кульки. 

Зверху натираємо 1/4 ч. тіста з морозилки. Випікаємо при температурі 180 град. приблизно 1 год.  Остудити у формі!

Пляцок з ревеню готовий! Смачного!


            Пляцок сирник з ревенем


            Пляцок сирник з ревенем

0/5 (0 Reviews)