Пляцок з яблук “Королівський”

Інгредієнти:

яйця 5 шт.
цукор 1 скл.
вершки 1 скл.
борошно 5 ст.л.
цукор ванільний 1 п.
розпушувач 2 ч.л.
яблука 2 кг.
пудинг ванільний 1 п.
вишневий сироп 1 скл.
вишневе желе 1 п.
шоколад або кокосова стружка для прикрашання

Цей рецепт пляцка є простим. Виник він у мене експериментально. Не знала що приготувати з яблук. Мала їх пів мішка. Цього року і сік робила, і сушку, і пекла різні пляцки з яблук. Пісочні вже приїлись. Захотілось чогось новенького. Я найбільше люблю так робити – з різних пляцків поєднати найкраще. Мій улюблений бісквіт, який вдається завжди, яблука, вершки… Цього разу все склалося досить вдало та гармонійно! М’який, пухкий, ніжний, з кислинкою. Пляцок вийшов достойний своєї назви. Спробуйте і Ви!

Як приготувати пляцок з яблук

Бісквітне тісто. 5 білків збити до «стійких піків». Поступово додати 5 ст.л. цукру +1 уп. ванільного цукру, продовжуючи збивати. Потім по одному додати 5 жовтків, збивати. Додати 5 ст. л. з «чубком» муки + 2 ч.л. розпушувача, збити на низьких обертах міксера. Викласти у форму, постелену пергаментом. Випікати при 190С 40 – 50хв. Остудити.

Яблучна начинка. 2 кг яблук очистити і порізати. Додати 3 ст.л цукру. Якщо яблука кислі, то цукру додати трохи більше. Залити 1 скл вишневого сиропу. (у мене залишився від вишень у власному соку, а вишні використала до іншого пляцка). Можна замінити 1 скл води + 3 ст.л. цукру. Тушкувати на маленькому вогні, помішуючи, доки яблука не розваряться, приблизно10 хв. Окремо розмішати 1уп. ванільного або вишневого пудингу з 0,5 скл холодного молока. Додати до яблучної маси. Швиденько перемішати. Маса стане густішою, зняти з вогню. Трохи остудити. Теплою начинкою помастити готовий бісквіт. Охолодити. Вершкове суфле. 1п вишневого желе залити 0,7 скл кип’ятку. Перемішати до розчинення. Дати охолонути до кімнатної температури. 1 скл вершків + 2 ст.л цукру-пудри збити до пишності. Влити розведене желе у вершки збити. Поставити у холодильник, щоб трохи застило(5-10 хв). Коли маса стане густішою – розмішати і викласти на яблучно – пудингову начинку. Поставити у холодильник на кілька годин, до повного застигання. Зверху пляцок посипати тертим шоколадом чи кокосовою стружкою. Смачного!!!

0/5 (0 Reviews)