Інгредієнти:
яйця | 5 шт. |
цукор | 1 скл. |
вершки | 1 скл. |
борошно | 5 ст.л. |
цукор ванільний | 1 п. |
розпушувач | 2 ч.л. |
яблука | 2 кг. |
пудинг ванільний | 1 п. |
вишневий сироп | 1 скл. |
вишневе желе | 1 п. |
шоколад або кокосова стружка | для прикрашання |
Цей рецепт пляцка є простим. Виник він у мене експериментально. Не знала що приготувати з яблук. Мала їх пів мішка. Цього року і сік робила, і сушку, і пекла різні пляцки з яблук. Пісочні вже приїлись. Захотілось чогось новенького. Я найбільше люблю так робити – з різних пляцків поєднати найкраще. Мій улюблений бісквіт, який вдається завжди, яблука, вершки… Цього разу все склалося досить вдало та гармонійно! М’який, пухкий, ніжний, з кислинкою. Пляцок вийшов достойний своєї назви. Спробуйте і Ви!
Як приготувати пляцок з яблук
Бісквітне тісто. 5 білків збити до «стійких піків». Поступово додати 5 ст.л. цукру +1 уп. ванільного цукру, продовжуючи збивати. Потім по одному додати 5 жовтків, збивати. Додати 5 ст. л. з «чубком» муки + 2 ч.л. розпушувача, збити на низьких обертах міксера. Викласти у форму, постелену пергаментом. Випікати при 190С 40 – 50хв. Остудити.
Яблучна начинка. 2 кг яблук очистити і порізати. Додати 3 ст.л цукру. Якщо яблука кислі, то цукру додати трохи більше. Залити 1 скл вишневого сиропу. (у мене залишився від вишень у власному соку, а вишні використала до іншого пляцка). Можна замінити 1 скл води + 3 ст.л. цукру. Тушкувати на маленькому вогні, помішуючи, доки яблука не розваряться, приблизно10 хв. Окремо розмішати 1уп. ванільного або вишневого пудингу з 0,5 скл холодного молока. Додати до яблучної маси. Швиденько перемішати. Маса стане густішою, зняти з вогню. Трохи остудити. Теплою начинкою помастити готовий бісквіт. Охолодити. Вершкове суфле. 1п вишневого желе залити 0,7 скл кип’ятку. Перемішати до розчинення. Дати охолонути до кімнатної температури. 1 скл вершків + 2 ст.л цукру-пудри збити до пишності. Влити розведене желе у вершки збити. Поставити у холодильник, щоб трохи застило(5-10 хв). Коли маса стане густішою – розмішати і викласти на яблучно – пудингову начинку. Поставити у холодильник на кілька годин, до повного застигання. Зверху пляцок посипати тертим шоколадом чи кокосовою стружкою. Смачного!!!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!