Клубнічний торт

Інгредієнти:

Бісквіт
яйця 3 шт.
цукор 80 г
мука 60 г
порошок до печива 0,5 ч.л.
крохмаль 20 г
Сироп
вода 100 мл
цукор 50 г.
коньяк 1 ст.л.
Крем
клубніка 700 г
вершки 500 мл
творог 150 г
цукрова пудра  4 ст.л.
желатин 1 ст.л.
вода 50 г

Що може бути краще у літню спеку за прохолодний, соковитий, ніжний та легкий бісквітний торт з клубнікою? Існує величезна кількість рецептів тортів з клубнікою. І, мабуть, кожгна господиня готує цю смачну літню випічку з клубнікою по-своєму. Ось і я виряшила поділитись своїм улюбленим рецептом торта, який готую щороку, коли є свіжа клубніка.

Бісквіт я готувала у мультиварці.

Яйця збити з цукром в світлу та пишну масу. Додати крохмаль, муку і порошок до печива. Обережно перемішати лопаткою. Випікати при температурі 160 град 40 хв.

Вийняти бісквіт з форми, остудити. Готовий бісквіт розрізати на 2 ч. та пропитати сиропом.

Крем. Желатин залити кип”ятком, помішувати, поки не розчиниться і охолоне до теплого. Вершки або домашню сметану збиваємо з цукром, поки вони не загуснуть. Додадємо м’який творог,  збиваємо, додаємо желатин і ретельно перемішуємо

Сироп. Воду з цукром доводимо до кипіння.Охолоджуєм. Додаємо коньяк.

Збираємо торт. Роз”ємну Форму застеляємо харчовою плівкою. На дно форми кладемо 1/2 бісквіту. Вибираємо клубніку одного розміру, розрізаємо її навпіл, викладаємо, притуляючи  зрізаною стороню до бортів форми. Викладаємо 3/4 крему.

На крем викладаємо цілу полуницю, занурючи її в крем. Тоді кладемо другу половину бісквіту. Змащуємо решкою крему. Кладемо у холодильник до повного застигання. Готовий торт виймаємо з форми, просипаємо тертим шоколадом та клубнікою.

Насолоджуйтесь!

0/5 (0 Reviews)