Інгредієнти:
Бісквіт | |
---|---|
яйця | 3 шт. |
цукор | 80 г |
мука | 60 г |
порошок до печива | 0,5 ч.л. |
крохмаль | 20 г |
Сироп | |
вода | 100 мл |
цукор | 50 г. |
коньяк | 1 ст.л. |
Крем | |
клубніка | 700 г |
вершки | 500 мл |
творог | 150 г |
цукрова пудра | 4 ст.л. |
желатин | 1 ст.л. |
вода | 50 г |
Що може бути краще у літню спеку за прохолодний, соковитий, ніжний та легкий бісквітний торт з клубнікою? Існує величезна кількість рецептів тортів з клубнікою. І, мабуть, кожгна господиня готує цю смачну літню випічку з клубнікою по-своєму. Ось і я виряшила поділитись своїм улюбленим рецептом торта, який готую щороку, коли є свіжа клубніка.
Бісквіт я готувала у мультиварці.
Яйця збити з цукром в світлу та пишну масу. Додати крохмаль, муку і порошок до печива. Обережно перемішати лопаткою. Випікати при температурі 160 град 40 хв.
Вийняти бісквіт з форми, остудити. Готовий бісквіт розрізати на 2 ч. та пропитати сиропом.
Крем. Желатин залити кип”ятком, помішувати, поки не розчиниться і охолоне до теплого. Вершки або домашню сметану збиваємо з цукром, поки вони не загуснуть. Додадємо м’який творог, збиваємо, додаємо желатин і ретельно перемішуємо
Сироп. Воду з цукром доводимо до кипіння.Охолоджуєм. Додаємо коньяк.
Збираємо торт. Роз”ємну Форму застеляємо харчовою плівкою. На дно форми кладемо 1/2 бісквіту. Вибираємо клубніку одного розміру, розрізаємо її навпіл, викладаємо, притуляючи зрізаною стороню до бортів форми. Викладаємо 3/4 крему.
На крем викладаємо цілу полуницю, занурючи її в крем. Тоді кладемо другу половину бісквіту. Змащуємо решкою крему. Кладемо у холодильник до повного застигання. Готовий торт виймаємо з форми, просипаємо тертим шоколадом та клубнікою.
Насолоджуйтесь!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!