Пляцок з карамеллю “Золотар”


            Пляцок з карамеллю "Золотар"

Інгредієнти:

Тісто
маргарин 250 г
яйця 6 шт.
борошно 300 г
цукор 200 г
ванільний цукор 1 п.
какао 50 г
молоко 130 мл
сода  1 ч.л.
розпушувач 1 ч.л.
Карамель
цукор  240 г
вода 60 г
вершки 33% 140 г
масло 82% 60 г
Додатково
вафельні листи 2 шт.
арахіс смажений 200 г
Крем
сметана 20% 500 г
цукор 50 г
шоколад 200 г
какао 15 г

Пляцок “Золотар” – це вишуканий шоколадний пляцок з горіхами та карамеллю. Розкішне поєднання м”яких, вологих шоколадних коржів з насиченим шоколадним кремом та вафельним прошарком з густою крамеллю та цілим смаженим арахісом. Саме арахісу та карамелі у цьому пляцку досить багато, що неймовірно смачно! Рецепт карамелі дуже простий. Приготувати її легко, потрібно тільки дотиримуватись рецепта. Це саме той випадок, коли все потрібно чітко зважити і робити, як у відео)) До речі, карамель добре зберігається у холодильнику, тільки для пляцка її потрібно підігріти до кімнптної температури. А ще цю карамель можна додавати до різних десертів: налисників, морозива, фруктів….Всім смачного та гарних пляцків!

Як приготувати

Тісто. М”який маргарин збити з цукром, щоб цукор трохи розчинився. Додати яйця та збивати до пишності. Додати молоко та все перемішати. Окремо змішати борошно, розпушувач, соду та какао. По ложці додавати суху суміш у рідку, збиваючи міксером. Тісто поділити на 2 частини та спекти 2 коржі. Випікати при температурі 180 град 30-35хв. 

Карамель. У каструлю з товстим дном(антипригарну) насипати цукор. Влити воду. НЕ ПОМІШУВАТИ ЛОЖКОЮ, бо так цукор може кристалізуватись і карамель піде грудками. Можна розмоділити воду, рухаючи каструлею. Тобто, весь цукор має бути мокрим, щоб сухого не залишилось. Тоді підігріваємо. Не помішуємо. Варимо доти, доки вся карамель не стане рівномірного золотистого кольору. Це до 10 хв. Не потрібно перепалювати карамель. Як тільки вся стала золотистою, знімаємо з вогню. Відразу обережно, по-трохи вливаємо теплі(30-40 град) вершки 33 %( я додавала домашню жирну сметану), перемішуючи. Все буде “шкварчати”)). Це нормально. Тоді додаємо масло, перемішуємо і знову ставимо на маленький вогонь. Варимо помішуючи, доки маса не стане густішати. Ще приблизно 5-7 хв. Чим більше варимо, тим густіша карамель.

Крем. До сметани додаємо цукор та шоколад і підігріваємо до гарячого, але щоб маса не скипіла. Вкінці додаємо какао, перемішуємо вінчиком. Маса почне густішати – знімаємо з вогню. До кипіння не доводимо. Охолоджуємо та збиваємо холодний крем міксером.

Вафельний прошарок. До карамелі (кімн. темп) додаємо смажений арахіс, перемішуємо. Змащуємо вафельний лист карамеллю з арахісом. Прикриваємо другим листом, та перевертеаємо, щоб карамель рівномірно розподілилась на вафлях.

Збираємо пляцок.  шоколадний корж – 1/2 шоколадного крему – вафельний прошарок з карамеллю – 1/2 крему – шоколадний корж. Зверху пляцок полити шоколадною помадкою та посипати горішками. Залишити пропитатись на ніч.

Смачного!


            Пляцок з карамеллю "Золотар"


            Пляцок з карамеллю "Золотар"


            Пляцок з карамеллю "Золотар"


            Пляцок з карамеллю "Золотар"

0/5 (0 Reviews)