Пляцок з кавою “Лілія”

Інгредієнти:

 Бісквіт з кавою
яйця 10 шт.
цукор 300 г
мука 1 скл.
розпушувач 2 ч.л.
куркума 1 ч.л.
крохмаль 3 ст.л.
кава мелена 3 ст.л.
Коричневий бісквіт
яйця 5 шт.
цукор 5 ст.л.
розпушувач 1 ч.л.
какао 3 ст.л.
мука 2 ст.л.
Кавовий крем
молоко 750 мл
ванільний пудинг 2 уп.
цукор 150 г
кава розчинна 2 ч.л.
горілка 2 ст.л.
масло 300 г

Рецепт пляцка “Лілія” вже давно ” гуляє” по Західній Україні. Він перевірений та звичний для багатьох господинь. Часто це один з різноманітних весільних пляцків на Галичині. Ось і я вирішила спекти цей пляцок на Великодні свята. Рецептом та секретами приготування поділилась колега по роботі. Дуже мені сподобався такий кавовий пляцок. І високий, і смачний, і гарний!

Як приготувати

Форма 25*35 см

Бісквіт з кавою. Білки відділити від жовтків. Білки збити в піну додати цукор, збити. Поділити збиті білки на 2 частини. Одну частину додати до жовтків, збити все разом. Додати борошно, порошок до печива та куркуму, замісити тісто міксером.

До другої частини білків додати крохмаль і порошок до печива, збити.

У застелену форму викласти жовте тісто. З допомогою сита, щедро посипати кавою. Тоді викласти білкову масу. Випікати при температурі 180 град 50-60 хв. Вийняти з форми, остудити. Розрізати горизонтально на дві частини. Таким чином, вийде білий корж з кавою та жовтий корж.

Коричневий бісквіт. 5 білків збити, додати цукор, збити, додати жовтки, збити. Додати муку, какао і розпушувач. Замісити тісто міксером. Випікати при температурі 180 град приблизно 40-50 хв.

Заварний крем з кавою. З 750 мл молока + 150 г цукру + 2 уп. ванільного пудингу зварити пудинг, як вказано на упаковці. остудити. Збити з м”яким маслом. Вкінці додати 2 ч.л. кави, розиненої у горілці, збити до однорідності.

Збираємо пляцок. Жовтий корж – 1/2 ч. крему – коричневий корж – 1/2 ч. крему – білий корж з кавою кладемо білками вниз. Зверху пляцок полити шоколадною помадкою: 100 г шоколаду + 2 ст.л. молока.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)